Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Diana Morar. ”Am votat în Camera Deputaților stimulentul pentru personalul centrelor rezidențiale pentru categoriile vulnerabile”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Personalul centrelor rezidențiale pentru persoane vulnerabile va beneficia de un stimulent de risc de 2500 de lei pentru că au fost nevoiți să petreacă timp îndelungat, izolați preventiv la locul de muncă, în timpul stării de urgență. Prevederea face parte dintr-un proiect legislativ votat miercuri în Camera Deputaților.

Deputatul PNL Diana Morar a scris astăzi pe facebook că proiectul mai are pas până a promulgare după votul de astăzi: ”Este un ajutor binevenit pentru persoanele greu încercate în timpul stării de urgență, acestea fiind nevoite să petreacă o lungă perioadă în centre, fără zile libere. Așadar, stimulentul financiar va ajunge la personalul din serviciile sociale care a petrecut inclusiv sărbătorile pascale de anul trecut alături de copiii, adulții și vârstnicii din centrele rezidențiale” a scris parlamentarul liberal .

Diana Morar a explicat și cum se vor plăti acești bani după ce proiectul, care a trecut deja de ambele camere ale Parlamentului  devine lege: ”Sumele se vor aloca din bugetul Ministerului Muncii și Protecției Sociale, după centralizarea solicitărilor de către AJPIS. Camera Deputaților este for decizional, astfel că legea merge la președinte pentru promulgare” a mai spus aceasta.

Potrivit expunerii de motive al proiectului legislativ de acesti bani ar putea beneficia 37.000 angajaţi, atât din sistemul de stat cât și din cel privat, iar efortul bugetar va fi de aproximativ 92,5 milioane lei, urmând să fie recuperat din fonduri europene

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu