Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Moartea unui rezident al unui centru de bătrâni din Bârgău anchetată după 5 ani de criminaliști. Patru angajați au fost reținuți

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Polițiștii criminaliști  au reținut miercuri seara pentru 24 de ore patru angajați ai unui azil de bătrâni de pe Valea Bârgăului, bănuiți de comiterea mai multor infracțiuni.

Este vorba de patru cadre medicale acuzate că ar fi ascuns acte medicale referitoare la împrejurările morții unui rezident al centrului survenite în urmă cu 5 ani, în mai 2016.

Polițiștii de la Investigații Criminale au descins la unitatea de asistență medico-socială în  19 mai, atunci când au descoperit și ridicat mai multe înscrisuri care ar fi fost întocmite în fals, precizează un comunicat de presă al IPJ BN. În cele din urmă la audieri au fost duse audieri 12 persoane, angajați ai azilului.

”Din investigațiile efectuate, a reieșit faptul că, în anul 2016, un bărbat de 57 de ani, din Tiha Bârgăului, împreună cu trei femei, cu vârste cuprinse între 36-44 de ani, din localitățile Prundu Bârgăului și Josenii Bârgăului, sub diferite participații, ar fi falsificat mai multe documente medicale necesare clarificării cauzei decesului unui bărbat de 75 de ani, internat în respectivul azil și care a decedat în luna mai 2016” informează comunicatul de presă al IPJ.

Cercetările în acest caz sunt continuate pentru infracțiunilor de ucidere din culpă, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, fals în declarații și sustragerea sau distrugerea de probe sau înscrisuri. În cursul zilei de joi toți cei  patru vor ajunge la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița în vederea arestării preventive.

Share.

About Author

Lasă un comentariu