Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Secretarul Floare Gaftone și arhitectul șef Monica Pop au fost puse sub control judiciar de procurori, care au decis și suspendarea din funcții pe perioada măsurii.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

 

După ce și-au petrecut noaptea în arestul Poliției secretarul general al Municipiului Bistrița, Floare Gaftone și arhitectul șef Monica Pop  dar și Monica Szucs au fost puse sub control judiciar pentru 60 de zile de procurori, au confirmat pentru Bistrița Express surse judiciare din Parchetul Tribunalului Bistrița-Năsăud.

Împotriva acestora s-a pus în mișcare urmărirea penală în calitate de inculpate, a precizat sursa din Parchet contactată de BistrițaExpress . Potrivit acelorași surse  ca masuri complementare în cazul a două dintre funcționare, Floare Gaftone, respectiv Monica Pop procurorii au stabilit inclusiv interdicția exercitării atribuțiilor de serviciu  în funcția de conducere în care ar fi comis faptele de care sunt acuzate.

Floare Gaftone a depus contestație. Aceasta se va judeca marti, 1 iunie

O adresă a fost transmisă astăzi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud  Primăriei Bistrița pentru a se comunica deciziile  procurorilor în cazul acestora. Avocatul secretarului general al municipalității a atacat deja decizia procurorilor, iar contestația va fi judecată marti, 1 iunie de către judecatori, au confirmat pentru BistritaExpress surse de la nivelul Tribunalului Bistrița-Năsăud.

Daca instanta menține decizia procurorilor cele două riscă suspendarea atribuțiilor de servici pe perioada celor 60 de zile control judiciar, așa cum prevede Noul Cod Administartiv

Un comunicat de presă al IPJ a confirmat măsura controlului judiciar decisă de procurori în cazul celor trei funcționare din Primăria Bistrița, bănuite de comiterea unor infracțiuni de natură economică.

Citește despre același subiect:

Floare Gaftone, secretarul Consiliului Local a fost reținută pentru 24 de ore după audierile de azi

Floare Gaftone, secretarul Consiliului Local a fost reținută pentru 24 de ore după audierile de azi

SURSE: Arhitectul-șef al Bistriței, Monica Pop și o funcționară de la urbanism au fost reținute de polițiști pentru 24 de ore

Share.

About Author

Lasă un comentariu