Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

S-a deschis oficial lupta în PNL, după anunțul premierului Cîțu că va candida. Doi bistrițeni în grupul de susținători cu care s-a afișat premierul

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Consiliul Național de Coordonare al PNL s-a întrunit duminică dimineața pentru a da startul oficial al competiției interne și calendarului de vot în urma căruia se va decide cine va conduce principalul partid de guvernare. Cu o oră înainte de începerea lucrărilor premierul Florin Cîțu, însoțit de un grup de susținători, între care primarul Clujului, Emil Boc, Raluca Turcan, ministrul muncii și Alina Gorghiu, fostul președinte al partidului și-a anunțat candidatura la președinția partidului.

”PNL are nevoie de un suflu nou, are nevoie de o conducere care să vină cu elemente de noutate, în acelaşi timp să ducă mai departe tradiţiile şi principiile liberale. Nu cred că acum este nevoie să vorbesc despre mine, despre ceea ce voi face. Bilanţul mandatul meu de ministru al Finanţelor şi acum de al celui de premier demonstrează mai mult decât ceea ce aş putea să vă spun eu. Promisiuni auziţi zilnic de la toţi politicienii. Eu v-am obişnuit cu mai puţine vorbe şi mai multe fapte. Dragi colegi liberali, mesajul meu pentru voi este clar şi simplu, mă voi asigura că PNL va fi cel puţin opt ani la guvernare. Vom transforma România într-o ţară liberală de care să se bucure toţi românii” a anunțat Florin Cîțu. În poza de grup a susținătorilor lui Cîțu au apărut deputatul de Bistrița-Năsăud, Robert Sighiartău și primarul Năsăudului, Dorin Vlașin. 

Imediat după anunțul premierului președintele partidului și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban a salutat într-un discurs scurt intrarea în competiția internă a PNL  a premierului.  Câteva minute mai târziu de la tribuna Consiliului Național de Coordonare Orban a vorbit despre încheierea unui ”gentlemen’s agreement ”cu premierul pentru o ”competiție internă onestă”, cel mai probabil un soi de pact de neagresiune a susținătorilor celor două tabere pe durata campaniei.

Orban a anunțat și modificarea componentei comisiei de organizare a congresului a cărui presedinte a fost propus Theodor Stolojan, un liber considerat independent în raport cu cele două tabere.

Oficial filiala PNL BN îl susține pe Orban. Însă și aici vor fi alegeri

Filiala din Bistrița-Năsăud, care intră și în bătălia internă este oficial susținătoarea candidaturii lui Ludovic Orban, însă și aici urmează alegeri interne, de rezultatul căruia depinde poziționarea la congres.

Conferința națională a stabilit ca n perioada 1-15 iunie să aibă loc adunările generale ale organizaţiilor locale, care vor alege conducerile PNL la nivel local. În perioada 1 iulie – 10 august vor avea loc conferinţele judeţene de alegeri, conferinţe la care se vor alege conducerile judeţene ale PNL. Între data de 10 august, termenul prevăzut pentru finalizarea alegerilor la nivel judeţean, şi 25 septembrie este prevăzută o perioadă de 45 de zile, conform statului, pentru campania pentru congres

 

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Cu câteva zile in urmă Rareş Bogdan -prim-vicepreşedintele PNL a declarat, că Ludovic Orban va avea cu siguranţă un contracandidat „foarte puternic” pentru şefia partidului, precizând că Florin Cîţu, Emil Boc, Ilie Bolojan, Dan Motreanu şi Robert Sighiartău s-ar putea număra printre opţiuni. Dupa anunțul premierului Florin Cîțu de a candida la șefia partidului, președintele PNL, Ludovic Orban, a comentat elegant această candidatură spunând că ”avem o competiție furmoasă”, care ”arată românilor că liberalii au resurse umane puternice și este un partid capabil să asigure buna guvernare”. Totusi, legat de sustinătorii candidaturii lui Cîțu, Ludovic Orban nu a evitat să mentioneze că pe Rareş Bogdan el l-a adus in PNL si l-a pus cap de listă la PNL pentru alegerile europarlamentare din 2019, asumându-si riscul care s-a dovedit a fi câstigător. De altfel se stie că Rareş Bogdan este mai degrabă un oportunist decât un liberal autentic. În anul 2012 Rareş Bogdan a primit oferta de a deveni purtător de cuvânt al Guvernului Boc și tot atunci a fost curtat de organizația din Cluj a liberalilor, pentru a candida din partea formațiunii pentru un post în Parlamentul României. Atunci a refuzat ambele propuneri, dar la sfârșitul anului 2013 nu a rezistat nominalizării sale din partea USL la conducerea Televiziunii Române, după plecarea din această funcție a lui Claudiu Săftoiu. De data asta nu i s-a arătat tocmai din cauza disputelor între PSD și PNL existente în interiorul USL.
    Rareș Bogdan s-a remarcat în cadrul emisiunii numită ”Jocuri de putere”, de la Realitatea TV, unde ca moderator a procedat ca românul impartial, adică i-a luat la țintă pe toți liderii politici importanți, uneori fără menajamente, începând cu Traian Băsescu, Victor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu, Kelemen Hunor și până la Klaus Iohannis, căruia i-a reproșat prestația prea prudentă față de PSD.
    Iată că acum inaintea congresului PNL se conturează cel putin 2 tabere care se luptă pentru un singur ciolan. Numai că , vorba proverbului „Când doi se ceartă, al treilea câştigă”. Rămâne de văzut cine va fi câstigătorul.

Lasă un comentariu