Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Dan Barna: O zi foarte importantă pentru România. Planul Național de Redresare și Reziliență a fost depus oficial.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

România a transmis luni,  oficial proiectul Programul Național de Redresare și Reziliență, în ultima zi în care depunerea era posibilă. ” O zi foarte importantă pentru România. Planul Național de Redresare și Reziliență a fost depus oficial” a anunțat pe facebook vicepremierul Dan Barna.

Despre PNRR liderul USR a spus că este cel mai mare proiect al României post aderare și că s-a muncit extrem de mult pentru a-l aduce la cea mai bună formulă posibilă: ”PNRR este cel mai mare proiect al acestei țări după aderarea la Uniunea Europeană. Pentru elaborarea lui s-a muncit enorm, au fost mii de ore de adunat informații, de consultări și discuții pentru ca planul pe care îl depunem să fie cel mai bun posibil.Urmează evaluarea, iar în toamnă vom avea planul aprobat”.

Barna a ținut să-l laude pe ministrul Cristian Ghinea și echipa sa pentru modul în care a dus la bun sfârșit proiectul: ” Sunt mândru de echipa de la Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, pe ministrul Cristian Ghinea îl felicit în mod special pentru decizia de a publica în întregime acest plan. România este astăzi una dintre puținele țări care ia o astfel de decizie curajoasă.

240 de fișiere transmise online

Pe de altă parte Cristian Ghinea a publicat un video imediat după trimiterea la Bruxelles a programului în care a explicat cum a fost trimis programul: ”Am trimis PNRR la Bruxelles, adica in sistemul informatic al Comisiei Europene. La ora 15.30 am terminat de upload toate cele 240 de fisiere care inseamna acum PNRR, impartit pe 30 de capitole (…) Este o munca enorma pe care colegii mei din Minister au facut-o, in ultima saptamana am stat aici pana la 12 – 1 noaptea. Le multumesc tuturor pentru dedicare. Suntem aproape de capatul drumului. In acest moment, Romania are PNRR oficial depus”, a explicat ministrul.

Toate detaliile din document vor fi publicate si prezentate oficial miercuri.

Share.

Lasă un comentariu