Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

USR- PLUS își acuză partenerii de guvernare, alături de PSD de ”ipocrizie nerușinată” în cazul votului la proiectul de desființare a pensiilor speciale pentru aleșii locali.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Partidul USR PLUS acuză, într-un comunicat de presă PNL și UDMR, alături de PSD, de ”ipocrizie nerușinată” în cazul votului pentru proiectul de desființare a pensiilor speciale pentru aleșii locali dat ieri într-una din comisiile Camerei Deputaților.

UN comunicat de presă al USR-PLUS arată că, în Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputaților, proiectul de desființare a pensiilor speciale pentru aleșii locali a primit aviz negativ, cu 6 voturi „pentru”, din care 4 de la USR PLUS, și 18 abțineri de la PSD, PNL și UDMR.

”Ipocrizie nerușinată! În fața camerelor de filmat, parlamentarii PSD, PNL, UDMR spun că vor echitate pentru pensionari, dar când e vorba de măsuri concrete pentru eliminarea pensiilor speciale, fac pasul înapoi. Noi nu renunțăm, însă, până când nu terminăm cu acest sistem rușinos care împarte românii în speciali și ne-speciali”, arată USR PLUS comunicatul de presă citat.

Proiectul inițiat în aprilie 2021 de parlamentarii USR -PLUS abrogă art. 210 din Codul administrativ care spune că „Indemnizația pentru limită de vârstă se acordă pentru primar, viceprimar, președinte al consiliului județean și vicepreședinte al consiliului județean”  începând cu 1 ianuarie 2020 o indemnizație lunară pentru limita de vârstă (cunoscută sub denumirea de pensie specială) pentru persoanele care începând cu anul 1992 au deținut calitatea de primar.

Primarii nu au apucat să încaseze niciodată aceste pensii pentru că plata a fost prorogată în mai multe rânduri, ultima dată de Guvernul liberal pentru anul 2022.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu