Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Floare Gaftone și Monica Pop rămân sub control judiciar și suspendate din funcții după ce judecătorii le-au respins azi contestațiile. Ce a comentat primarul Turc

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Secretarul general al municipalității Floare Gaftone și arhitectul șef al Bistriței, Monica Pop rămân suspendate din funcții și  continuă să fie sub măsura controlului judiciar de 60 de zile dispusă de procurori.

O instanță a Judecătoriei Bistrița le-a respins ambelor, luni, 7 iunie contestațiile depuse separat, la măsura controlului judiciar și le-a obligat la plata a câte 500 de lei cheltuieli judiciare pentru acțiune.

Cele două înalte funcționare din conducerea municipalității au fost deja suspendate din funcțiile de la Primăria Bistrița de mai bine de o săptămână, la cererea procurorilor Tribunalului Bistrița-Năsăud prin ordin al primarului, a confirmat astăzi într-o conferință de presă Ioan Turc.

Turc: ” de bun augur venirea instituțiilor abilitate, buboiul era prea mare”

De altfel primarul Turc a comentat situația de la urbanism spunând că venirea organelor judiciare la Primăria Bistrița a fost de bun augur pentru că ” buboiul era prea mare” . Turc spune că a cerut încă din februarie lămuriri în privința variantei de PUG cu care se lucrează, că a apoi  trimis auditul primăriei la Urbanism, dar că raportul acestora a fost nesatisăcător și că dacă nu descindea poliția economică la fața locului mai multi angajați de la Urbanism ar fi fost oricum detașați disciplinar, ceea ce oricum va urma

Dacă nu ar fi venit anumite instituţii abilitate, la această oră un număr de colegi de la Urbanism ar fi fost detaşaţi, cu caracter disciplinar, pe alte poziţii. Acest lucru se va întâmpla în această săptămână. Am declarat nu odată în spaţiul public că ştiu, cunosc ceea ce se discută şi am văzut cu ochii mei că sunt neconcordanţe între variantele electronice şi varianta pe suport de hârtie. Am solicitat auditului Primăriei să facă o cercetare cu privire la acest lucru. Din păcate, cei care au făcut cercetarea au omis sau mai degrabă au refuzat să facă comparaţia între cele două variante, invocând argumente de doi lei, fapt pentru care am refuzat să însuşesc Raportul de audit. Veţi vedea că nici instituţiile specializate ale statului nu vor rezolva problema, nici într-o săptămână, nici în două, adică, aşa cum am spus, eu nu sunt organ de anchetă, dar am invitat instituţiile specializate să vină şi să facă lumină”, a explicat Ioan Turc.
În privința PUG-ului primarul Bistriţei spune că într-un termen scurt va trebui luată o decizie cu privire la una din cele două variante de PUG pe care se va lucra în continuare, pentru a nu bloca oraşul, decizie care va fi trecută prin Consiliul Local.  În plus Serviciul de Urbanism va avea două fluxuri pentru public,  unul pentru cei care-şi construiesc propria locuinţă, altul pentru cei care construiesc blocuri.

Întrebat de ziariști în ce constau diferențele între PUG-uri pe care s-a lucrat din 2013 încoace, Turc a spus că după părerea sa varianta electronică a PUG ar fi mai permisivă, în timp ce varianta tipărită ar fi una mai restrictivă, atâta ca limite de înălţime, dar şi sub alte aspecte. Însă varianta electronică, cea votată în 2013  ar fi pusă sub semnul întrebării, deoarece nu a existat o semnătură electronică,a mai explicat primarul.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu