Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Vaccinare la 100 de ani: o bunică centenară s-a vaccinat astăzi în Budești

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
O bunicuță de 100 de ani din comuna Budești este cea mai în vârstă persoană din județul Bistrița-Năsăud care s-a vaccinat. S-a întâmplat luni, 7 iunie în comuna Budești, acolo unde a fost prezentă echipa de vaccinare detașată de la SVSU Bistrița.
Printre cele 53 de  persoane care s-au vaccinat, s-a numărat și  Ileana Budelecan, o bunicuță de 100 de ani, rudă cu primarul Vasile Codrea. Ea le-a spus asistentelor din echipa de imunizare, instalată în Casa de Casatorii a primăriei că vrea, prin gestul personal  să fie un exemplu pentru cei mai tineri.
Opțiunile pentru tipul de vaccin alese de locuitorii cu chef de vaccinare din Budești s-au împărțit cam în aceleași proporții între cele două tipul de vaccin;  30 au ales să se imunizeze cu serul Pfizer, iar 23 cu Johnson&Johnson, vaccinul pentru care nu mai e nevoie de rapel.
Comuna Budești are, conform hărții vaccinării în timp real dezvoltată de  platforma creată de SEGA Cluj o rată de vaccinare de aproape 10 % din populație. 
Activitățile de vaccinare împotriva CoVid-19 în zona rurală continuă marți la Urmeniș, în prima parte a zilei, fiind continuate la Silivașu de Câmpie, anunță site-ul Instituției Prefectului. 
Share.

About Author

Lasă un comentariu