Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

DIICOT Bistrița: ample percheziții într-un caz de contrabandă cu țigări și alte produse din Ucraina. Grupul era protejat de un polițist

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un polițist ar fi asigurat protecție unui grup infracțional din Bistrița-Năsăud care făcea contrabandă cu țigări din Ucraina. Activitatea febrilă a contrabandiștilor a fost oprită în forță în cursul zilei de astăzi când procurorii DIICOT  împreună cu ofițeri din poliție judiciară și IPJ Bistrița – Năsăud au organizat ample percheziții domiciliare, în județ. Ei au descins la nu mai puțin de 40 de adrese potrivit unui comunicat de presă al structurii centrale DIICOT.

Potrivit comunicatului DIICOT din grupul infracțional organizat ar fi făcut parte 16 persoane, care din 2020 erau asociate în ” vederea săvârșirii infracțiunii de contrabandă cu țigări în formă agravantă”. Liderul grupului
este considerat un cetățean ucrainean. El este cel care ar fi procurat țigarete de contrabandă la comanda membrilor grupării pe care le-ar fi  introdus pe teritoriul României  ascunse în paleți cu peleți și material lemnos importat de pe teritoriul Ucrainei. Ulterior, țigaretele erau comercializate către ceilalți membri ai grupării care le distribuiau unor terțe persoane.

Un polițist asigura protecție grupului

”Grupul infracțional a fost sprijinit de către un agent de poliție care îi asigura protecție, inclusiv ca antemergător, în cazul unor transporturi de cantități mai mari de țigarete” precizează comunicatul de presă al DIICOT.
Acțiunea ucrainianului, considerat liderul grupării nu s-a limitat doar la contrabanda cu țigări. Omul a făcut de toate : a achiziționat material lemnos, cherestea, la preț redus, fără acte justificative și a deținut și comercializat motorină, pentru care nu au fost achitate accizele aferente, fiind introdusă în mod ilegal din Ucraina, pe teritoriul României.

Contrabandă cu orice aduce bani

DIICOT susține că o parte a grupului s-a implicat și în comercializarea drogurilor: ”Un alt membru al grupului avea preocupări legate si de deţinerea si comercializarea de droguri, acesta comercializând asemenea substanțe în diferite localuri de pe raza muncipiului Bistrița – Năsăud cât și pe raza localităţii Rodna.
În urma unei percheziții efectuate la 21.10.2020, pe raza județului Ilfov, a fost identificată cantitatea de 39.000 de pachete de țigarete de contrabandă transportate de societatea liderului grupării într-un depozit pe care acesta îl închiriase.
”În urma perchezițiilor de astăzi, au fost identificate sumele de 27.300 de lei și 1.750 de euro, 6.650 de pachete de țigări de contrabandă, un dispozitiv de mărunțit metalic ce prezintă urme de substanță vegetală, alcool etilic produs în afara antrepozitului fiscal, mai mulți paleți cu peleți, mai multe telefoane mobile și produse pirotehnice. La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Bistriţa – Năsăud au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 20 de persoane.
Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul IPJ Bistrița-Năsăud, SAS Bistrița – Năsăud, DGA Bistrița – Năsăud, BCCO Cluj și Direcția Regională Vamală Cluj” mai precizează comunicatul

 

Share.

About Author

Un comentariu

 1. Gica Cntra în

  D-apoi ce… numa’ ” gura politrucilor … sa mananca ea … ceva ” ?
  Cica la interogator… intreaba politzariu’ pe hotz…
  – de ce furi ma… ?
  – Poi cum dice domnu’ … po…pintru ca-s roman domnu . ..
  – No ma… nu ti rusine, ca si io-s roman ma si nu fur…
  – Nooo…nooo. dmnu… laso-ncetuc pintru ca pe dumneata inca nu te-o prins … !

Lasă un comentariu