Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

PSD îi reproșează primarului Turc că n-a făcut consultare publică pentru Intermodal și că se pierd bani europeni

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Absența consultării publice în luarea deciziei de a renunța la construcția Centrului Intermodal, proiect co-finanțat din bani europeni, dar și pierderea alocării de 8,3 milioane de euro sunt principalele reproșuri aduse de PSD primarului Ioan Turc și majorității PNL -USR din Consiliul Local.

Într-un comunicat de presă semnat PSD Bistrița, reprezentanții opoziției susțin că renunțarea la proiectul Centrului Intermodal, fără o dezbatere publică așa cum a promis primarul sau ”fără să încerce măcar modificarea proiectului dacă se impunea, de parcă ne permitem fuduli să dăm cu piciorul la o finanțare de 8.6 milioane de euro, pentru că un prieten de-al primarului nu știe unde să își cumpere casă” ar fi o eroare. Comunicatul face trimitere la o relatare a primarului Turc făcută ieri într-o conferință de presă, în care după ce acesta a explicat de ce proiectul nu era viabil, a amintit inclusiv discuția cu o familie de medici care ar fi dorit sa facă o achiziție în strada Tărpiului și care ar fi renunțat la idee daca în apropiere se ridica  Intermodalul. Ieri în ședința de consiliu Local consilierii au votat la inițiativa primarului acceptul renunțării cu acordul părților la contractul cu ADR Nord Vest pentru proiectului centrului Intermodal , o investiție considerată neviabilă, cu costuri semnificative pentru municipalitate . Bistrița pierde cu totul 1 milion de lei după acest contract, însă a fi pierdut cel puțin 20 de milioane dacă investiția s-ar fi făcut, cu rscul de a ieși din toate termene acceptate de finanțator.

Ce mai reproșează PSD-ul primarului 

În același comunicat de presă PSD denunță și modul în care abordează primarul chestiunea PUG-ului, după discuțiile din spațiul public pe marginea celor două variante pe care s-a lucrat din 2013 încoace, urmată de intervenția procurorilor la Direcția de Urbanism: ”Ne propune, senin, să încălcăm legea și să votăm după cum ne taie capul după care variantă a PUG-ului se va lucra în viitor, de parcă respectarea legii este opțională sau la alegere. Cam mare gafă pentru un jurist cu pretenții!. Administrația presupune găsirea de soluții, nu gargară și amatorism. Credem că sintagma „activitate din birou” i se potrivește cel mai bine chiar domnului primar, care, în afară de a renunța sau critica proiectele semnate de fosta administrație, nu a reușit să obțină finanțare pentru niciun proiect de anvergură al orașului nostru” mai scriu cei de la PSD Bistrița pentru a încheia ”Domnule primar, au trecut 9 luni de când sunteți la cârma municipiului și, deocamdată, aveți un bilanț subțire rău de tot!

 

 

Share.

About Author

2 comentarii

  1. Era o mare tâmpenie acea lucrare. Daca tot se dorește ceva util pentru decongestionarea traficului, o subtraversare mergea perfect.

  2. Gica Contra în

    Da ce dr.acu mai este si aceast ” Centru intermodal ” ? Ce lucrari inutile social , va mai fata mintea ? Centrul Bistritei este ” putred complet ” … si efectiv ar trebui demolat tot si reconstruit acolo cladiri moderne , cu toate utilitatile anului 2021… nu din epoca sclavagista …daca nu cumva din a comunei primitive … !

Lasă un comentariu