Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

UPDATE: Amenințare la Prefectură: un bătrân s-a blocat într-o mașină și a amenințat că se aruncă în aer. Bărbatul a fost imobilizat după 3 ore

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

UPDATE ora 13,00. Bărbatul care a amenințat că se sinucide aruncându-se în aer folosindu-se de o butelie în fața Prefecturii a fost imobilizat de polițiști SAS după trei ore de negocieri. Aceștia i-au distras atenția și au reușit să-l imobilizeze, să-l scoată din mașină și l-au dus într-o ambulanță. Și butelia a fost extrasă imediat, iar mașina verificată minuțios. Apoi mașina ambulanței precedată de o mașină de poliție cu girofarele pornite au părăsit Piața Prefecturii . Traficul blocat a fost reluat în jurul orelor 13,00.

Perimetrul din fața Prefecturii Bistrița-Năsăud și câteva străzi adiacente sunt blocate la această oră după ce un bărbat, un mai vechi petiționar cu probleme funciare, s-a blocat într-o mașină și amenință că se aruncă în aer folosind o butelie pe care o are alături lângă el.

Mașina bărbatului, un locuitor din comuna Cetate este amplasată în parcarea exterioară din fața Prefecturii, iar perimetrul este păzit de polițiști, jandarmi și agenți. Prefectul Stelian Dolha a încercat sa stea de vorbă cu protestatarul însă acesta a refuzat dialogul spunându-i că are o butelie lângă el si este dispus să se sinucidă dacă problema lui funciară nu este rezolvată imediat, moment în care acesta s-a retras lăsând forțele de poliție să încerce să negocieze amiabil.

 

Prefectul a explicat ziariștilor că bărbatul a fost în audiență de câteva ori si are o problemă cu istoric vechi de proprietate în comuna Cetate. Dolha spune că a încercat să o medieze de câteva ori și că i s-a emis deja un titlu de proprietate, însă bărbatul refuza pentru că nu e pe amplasamentul dorit, ci pe un teren de la ADS:: ” a fost in audienta la mine de nenumărate ori. E vorba  de 6 ha de teren pe care dl Nicolae Turja le are, dar comisia de fond funciar din comuna  l-a pus in proprietate pe terenul de la ADS.  El spune ca terenul lui e in alta parte. E într-o alta locație terenul fata de ce susține el ca a avut moștenire. I-am chemat pe cei de la comisia locala Cetate, pe primar, pe secretar de nenumărate ori .. El e in fața instituției prefectului de mai multa vreme într-un fel de protest. Amenință ca se sinucide daca n-o sa fie pus în posesie în locația pe care dansul o cere. Ei (cei de la Cetate nn)spun ca acolo nu au cum” a explicat prefectul.

Întrebat ce a vorbit cu protestatarul Dolha a spus” A zis ca are o butelie și vrea să se sinucidă. Sper sa o rezolvam pe cale amiabila. Am rechemat secretarul comunei si Primarul. Aici suntem, sunt emise titlurile”. 

Ce spune poliția

Potrivit polițiștilor un negociator din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale încearcă să rezolve amiabil situația: ”În cursul zilei de azi, polițiștii din cadrul Politiei Municipiului Bistrița au fost sesizați de către un cetățean care amenința că se sinucide. La fața locului au fost dirijate imediat mai multe echipaje de la Ordine Publică și Rutieră care au asigurat și delimitat perimetrul și au evacuat autovehiculele din apropiere. În zonă au fost direcționate echipe de jandarmi, precum și echipaje medicale. Totodată, a intervenit la fața locului o echipă din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, iar un negociator din cadrul aceluiași serviciu poartă discuții cu persoana în cauză, un bărbat de 73 de ani din Bistrița Bârgăului” transmite IPJ BN.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Viorica Rus în

    Omul îți caută de ani de zile drepturile. Este din Prundu-Bârgăului și a fost șofer la UMTCF Bistrița, coloana Prund. Este pe rol cu această cauză de mulți, mulți ani. L-am întâlnit prin Bistrița și se plângea de nedreptatea care i s-a făcut și îl frământă. Este foarte hotărât. Dacă nici ajuns în acest punct al disperării nu i se face dreptate, clar că va merge mai departe și ne vom trezi, județul, cu o nenorocire care ne va urca în topul știrilor.
    Poate cine trebuie să audă, aude!

Lasă un comentariu