Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Președinta Senatului Anca Dragu despre pensiile speciale pentru primari: ”în comisii n-a fost un succes, dar sunt optimistă. Nu e un conflict cu PNL pe tema asta”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Proiectul desființării pensiilor speciale, inițiat de USR-PLUS  s-a poticnit în Camera Deputaților, după ce în comisia pentru drepturile omului parlamentarii majorității n-au avut consens: PNL s-a abținut, la fel ca și UDMR, USR-PLUS a votat pentru. Imediat un comunicat de presă  USR-PLUS înfiera partenerii de guvernare acuzându-i că nu vor să adopte un asemenea proiect din cauza presiunii primarilor liberali. În disputa pe subiect au intrat președinții Dan Barna și Ludovic Orban.

Barna a declarat imediat că liberalii i-au lăsat singuri când a fost vorba de vot, Orban i-a replicat că pensiile primarilor nu se plătesc pentru că Guvernul pe care l-a condus și apoi guvernul Câțu au prorogat aplicarea prevederilor noului Cod Administrativ legate de pensiile speciale. Zilele trecute presedintele Dan Barna i-a dat iar replica lui Orban pe subiect: ” Lupta cu pensiile speciale înseamnă destructurarea piesă cu piesă a unui sistem de beneficii și clientelisme adânc însurubate în legislația națională. Tocmai de aceea, dacă legislația nu a intrat în vigoare trebuie să ne asigurăm că nici nu se va întâmpla, a declarat Dan Barna pentru Mediafax.

Prezentă astăzi  la Bistrița, presedinta Senatului, Anca Dragu (USR-PLUS) a vorbit despre problemele din coaliție legate de abrogarea pensiilor speciale pentru primari, la solicitarea Bistrița Express. Anca Dragu spune că problema pensiilor se va tranșa într-o comisie specială a coaliției unde a recunoscut că sunt divergențe de abordare, dar s-a arătat optimistă. Președinta Senatului spune că nu există însă vreun conflict pe acest subiect.

Reporter: . Există vreun conflict între USR-PLUS și  PNL pe tema pensiilor speciale pentru primari, așa cum arată poziționările liderilor ?

Anca Dragu: Cu privire la primari, pensiile speciale în acest moment nu se plătesc pentru au fost prorogate prin hotarare de guvern. Este un proiect de lege în circuit (nn de abrogare a pensiilor speciale depus de USR-PLUS). Si apoi despre pensiile primarilor în comisii, acolo n-as putea sa spun ceva, pentru că nu am fost acolo. Dar într-adevar în comisii nu a fost un succes.

Rep: Proiectul legislativ a trecut și prin Senat?

Anca Dragu.: El acuma nu a ajuns pe masa în plen. Nu, e în circuit legislativ nu a ajuns la noi pe masă.

Rep: Deci Senatul este cameră decizională pentru acest proiect?

A.D.: da

Rep: Există  vreun conflict intre USR -PNL pe acest subiect, pentru că disputa a ajuns de la comunicate acide  la replici Barna-Orban ?

A.D: Cu pensiile speciale pentru primari, noi am făcut un grup de lucru la nivelul coaliției cu câte doi reprezentanți de partid care sa acopere atât din punct de vedere legislativ, cât și economic.

Rep: Deci e un conflict sau nu e?

A.D: Nu cred că e un conflict, dar cred ca subiectul într-adevar trebuie  lucrat  la nivelul acestui grup de lucru. Pentru că știți că sunt foarte multe decizii ale CCR care protejează.

Rep: Atunci conflictul ține doar de logică de campanie electorală internă din cele două partide?

A.D: Cred ca sunt si neintelegeri in comisie. Dar suntem pe circuit. Eu sunt încrezătoare că vom duce la bun sfârșit acest proiect. E doar o mică  poticnire de parcurs. Este un proiect de lege în circuit (nn de abrogare a pensiilor speciale) depuse de USR-PLUS. Nu cred că este un conflict pentru ca subiectul trebuie lucrat la acest grup de lucru. Sunt si neînțelegeri în comisie, dar repet, sunt optimistă.”

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu