Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bătaie mare pe funcții vineri la organizația municipală a PNL Meciul de mâine e Hangan versus Dobra

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Agitație mare în culisele PNL Bistrița-Năsăud care are mâine prima rundă de alegeri interne serioase la organizația municipală, o competiție în care cele două tabere din partid fac primele mișcări.

Pentru funcția de președinte candidează viceprimarul Sorin Hangan, președintele în funcție al organizației și ex-senatorul Dorin Dobra, fost președinte municipal până la alegerile europarlamentare din 2014. În timp ce Hangan este susținut de primarul Ioan Turc, presedintele județean al partidului, Dorin Dobra ar avea susținerea, afirmată deocamdată doar în interior, a deputatului Robert Sighiartău. Până acum încă Sighiartău nu s-a pronunțat oficial pentru vreunul dintre candidații de la municipiu.

Pentru funcțiile de prim-vicepresedinte, două cu totul,  candidează Ioan Peteleu, managerul-city a Bistriței și consilierul local Tudor Filip, de partea lui Sorin Hangan respectiv Gheorghe Tuță, fost subprefect,  Florin Urâte și Ioan Someșan.  Nu mai puțin de 47 de candidați și-au depus până miercuri candidatura pentru funcții în biroul municipal al organizației politice care are primarul și majoritatea în Consiliul Local. O altă miză a alegerilor de mâine sunt delegații cu drept de vot la conferința județeană de alegeri și de lung parcurs delegații care vor vota la congresul PNL din septembrie.

Pe surse Bistrița Express a aflat că la conferința municipală ar ăutea fii prezentă fosta presedintă a PNL, Alina Gorghiu, cea care în competiția internă s-a poziționat pro Câțu și care este așteptată să-și arate susținerea pentru Dobra. Acesta însă este cotat cu a doua șansă în condițiile în care Hangan a condus organizația în momentul în care PNL a câștigat Primaria Municipiului si majoritatea voturilor in Consiliul Local.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Kalul Traian în

    Aceleași figuri triste și prafuite dar pline de sine, într-un partid închis, in care se tot votează unii pe alții până vor ajunge sa se voteze pe sine și să iasă cu un vot președinți. Pardon, e deschis doar pentru pesede, că aia guvernează fara probleme in toate direcțiile ministerelor din Bistrița. Rasu plânsul.
    Unul care nu știe nici saluta pe strada vrea încă un mandat. Hai sictir!

Lasă un comentariu