Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Liber la nunți și botezuri cu peste 200 de persoane în interior. Sunt câteva condiții

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Noi măsuri de relaxare intra in vigoare sâmbătă, 12 iunie la miezul nopții, odată cu prelungirea stării de alertă pentru următoarele 30 de zile.

Guvernul a hotărât  ca evenimentele private de genul nunților și botezurilor să se poată organiza în interior cu 200 de persoane, dar măsura se poate aplica în localitătile cu incidenta mai mica de 3 la mie si doar daca persoanele sunt vaccinate, trecute prin boala sau prezinta un test negativ In exterior, aceste persoane pot participa la evenimente private pana la capacitatea maxima a spatiului. De asemenea, sunt permise evenimente de campanie electorala, cu participarea a 1.000 de persoane, in aceleasi conditii.

Odată cu noua hotărâre de de Guvern intra in vigoare o serie de relaxari ale masurilor anti-COVID.

La nivelul judetelor/localitatilor unde incidenta cumulata la 14 zile este mai mica sau egala cu 3/1.000 de locuitori se permit organizarea si desfasurarea in aer liber a evenimentelor/intrunirilor in cadrul campaniei electorale aferente alegerilor locale partiale din data de 27 iunie 2021, cu participarea unui numar de pana la 1.000 de persoane, cu asigurarea unei suprafete de 2 mp pentru fiecare persoana, precum si cu purtarea mastii de protectie. Participarea este permisa doar pentru persoanele care sunt vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 90-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu virusul SARS-CoV-2.

Activitatile sunt interzise la nivelul judetelor/localitatilor unde incidenta cumulata la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori”, se mai arata in Hotararea de Guvern.

Share.

Lasă un comentariu