Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

E obligatoriu de astăzi: afise la vedere cu informații despre alergenii din produse. Cine e obligat să afișeze

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Protecția Consumatorilor le impune începând de astăzi comercianților de produse alimentare neambalate să afișeze la loc vizibil, informații legate de prezența substanțelor care pot provoca alergii sau intoleranță.

Produsele vrac dar și alte produse din categoria neambalatelor trebuie să aibă, de astazi, în mod obligatoriu, informații privind prezența unor substanțe sau produse care pot cauza alergii sau intoleranță, afișate la vedere, impune un ordin ANPC publicat în Monitorul Oficial.

Informațiile trebuie să fie disponibile și accesibile direct la locul de desfacere iar  „informațiile trebuie să fie înscrise într-un loc vizibil, ușor accesibil, lizibil, de neșters și nu trebuie să fie ascunse de alte materiale scrise sau fotografic”, potrivit ANPC.

Pentru produsele alimentare nepreambalate vândute online informațiile privind substanțele/produsele care pot cauza alergii sau intoleranță figurează pe suportul de vânzare la distanță, pe eticheta de preț sau ambalajul de transport, precum și în orice material informativ.

ANPC precizează că produsele alimentare nepreambalate sunt acele produse alimentare în vrac sau turnate care nu sunt supuse operaţiunii de preambalare şi care, pentru a fi comercializate, sunt măsurate şi cântărite în prezenţa consumatorului.

Share.

Lasă un comentariu