Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Procurorii DIICOT Bistrița au prins în flagrant un traficant de droguri după ce au urmărit un colet cu 4 kg de canabis din Spania

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un tânăr clujean filat de polițiștii BCCO și procurorii DIICOT din Bistrița a fost săltat ieri într-o stație de distribuție a carburantului din Cluj Napoca având asupra lui 4 kilograme de canabis.

În momentul arestării tânărul tocmai ridicase pachetul cu kilogramele de canabis, care au fost livrate sub forma unui colet obișnuit de o firmă de transport internațional care sosise din Spania, informează un comunicat de presă al IPJ Bistrița-Năsăud. Procurorii DIICOT urmăreau practic destinația drogurilor, după ce primiseră informații exacte despre livrarea către România a pachetelor cu canabis.

În urma controlului efectuat, polițiștii au descoperit un bagaj, în care se aflau 4 pachete vidate, ce conțineau o substanța vegetală de culoare verde. În urma analizelor de laborator, a rezultat faptul că este vorba de 4 kilograme de cannabis. De asemenea, au mai fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, un dispozitiv de mărunțit tip grinder, mai multe fragmente de cannabis sub formă de muguri, două telefoane mobile, două cartele telefonice și 1.600 de euro” informează IPJ BN.

Tânărul a fost condus la audieri, ulterior fiind reținut pentru 24 de ore, prin ordonanța procurorului DIICOT Bistrița-Năsăud, acesta fiind cercetat pentru complicitate la introducerea în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

Reținut pentru 30 de zile

Judecătorii de drepturi și libertăți ai Tribunalului BN  i-au dat astăzi mandat de arest pentru 30 zile tânărului, Claudiu Sorin G pentru complicitate la introducere în țară a drogurilor de risc și trafic de droguri, potrivit portalului instanțelor de judecată:

http://portal.just.ro/112/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=11200000000081080&id_inst=112

 

Ora estimata: 10:30
Complet: C1 JDL
Tip solutie: Încheiere
Solutia pe scurt: Admite propunerea formulată de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud şi în consecinţă: – dispune arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 16.06.2021 și până la data de 15.07.2021 a inculpatului G. C.-S., cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor de: complicitate la introducerea în ţară de droguri de risc în forma participa?iei improprii – prev. de art. 3 alin. 1 din Legea 143/2000, rap. la art. 48 C.pen., cu aplic. art. 52 alin. 3 din C.pen. şi trafic de droguri de risc – prev. de art. 2 alin. 1 din Legea 143/2000, cu aplic. art. 38 alin. 1 din C.pen. Onorariul avocatului din oficiu, av.T. A.-V., în sumă de 313 lei, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei. În baza art.275 al.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 16.06.2021, orele 12,05.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  52/2021  16.06.2021

 

 

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu