Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Renate Weber -eject astăzi prin votul parlamentarilor din funcția de Avocat al Poporului. Cum au reacționat parlamentarii bistrițeni

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Demiterea astăzi a Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului, făcută de majoritatea parlamentară prin votul camerelor reunite, după ce ieri același plen i-a respins raportul de activitate a stârnit reacții variate din partea parlamentarilor de Bistrița-Năsăud.

În timp ce parlamentarii PNL au salutat votul și au explicat rațiunile, din punctul lor de vedere a acestui vot, demiterea  trecut neobservată miercuri după amiaza pe paginilor parlamentarilor PSD, cei care s-au împotrivit deciziei. Nici deputatul USR-Plus nu a scris nimic despre acest vot.

Deputatul PNL Diana Morar, care a participat miercuri dimineață și la ședința comisiilor juridice reunite în care s-a votat revocarea și la plen a scris că Renate Weber nu a fost un  Avocat al Poporului care să-i reprezinte cu adevarat pe români și a trecut în revistă motivele pentru care consideră că demiterea acesteia este profund întemeiată: ”Nu a transmis Parlamentului şi Guvernului raportul special şi recomandările privind problemele de sistem constatate în cazul crimelor de la Caracal, încălcând legea de funcţionare a Avocatului Poporului, – Nu a intervenit în nicio cauză cu minori. Conform legii, era obligată să facă acest lucru. Nu a întreprins nicio acţiune şi anchetă proprie şi nu a formulat recomandări proprii pentru implementarea Hotărârii Camerei Deputaţilor privind concluziile şi măsurile comisiei de anchetă referitoare la situaţia copiilor dispăruţi,  În perioada pandemiei, a atacat la CCR mai multe măsuri de protecție pentru români, iar acest lucru a pus în pericol sănătatea și viața românilor,  A declanșat mecanismul național privind prevenirea torturii cu privire la spitalele care tratează pacienți Covid-19 sub aspectul monitorizării acestora. Declanşarea acestui mecanism s-a făcut fără un temei concret, fără existenţa unor sesizări care să creeze suspiciuni rezonabile privind existenţa unor acte sau fapte care pot fi asimilate torturii.  Deși avea atribuții și în zona luptei anticorupție, nu a intervenit niciodată de partea celor prejudiciați. În schimb, de foarte multe ori, a acționat în interesul infractorilor, al celor condamnați pentru corupție. A atacat la CCR legea privind tăierea pensiilor speciale, în condițiile în care ea însăși este un potențial beneficiar de pensie specială” a scris Diana Morar.

Ovidiu Florean: ”nu a fost este interesată de soarta copiilor abuzați în schimb este interesată de soarta infractorilor”

Senatorul PNL Ovidiu Florean a scris pe pagina de facebook pe marginea a ceae ce s-a întâmplat marți ăn Parlament:  ”Rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului pentru anii 2018, 2019 și 2020 au fost respinse marți  în ședința plenului reunit al Senatului și Camerei Deputaților! Astfel, votul din Parlament vine după unul similar în Comisia Juridică, unde au fost respinse rapoartele de activitate pentru cei 3 ani. Am putut constata în acești ani că am avut un avocat al poporului care nu este interesat de soarta copiilor abuzați în schimb este interesat de soarta infractorilor, un avocatul al poporului care a acționat împotriva intereselor societății și în perioada pandemiei, care a atacat la CCR mai multe măsuri de protecție pentru români, iar acest lucru a pus în pericol sănătatea și viața românilor”.

Singurul deputat USR PLUS din județ, Lorand Sas nu a scris nimic pe facebook miercuri după amiază, ultima sale postari fiind cele de la vizita presedintei Senatului la Bistrița de Ziua Eroilor. Nici secretarul general Robert Sighiartău, deputat PNL de Bistrița-Năsăud nu a comentat deocamdată subiectul pe paginile lui de facebook.

În schimb senatorul Deneș a postat o fotografie în care apare, surâzător în băncile Parlamentului, alături de un coleg, iar sub poză apare doar o explicație: ”La dezbaterea din plenul reunit, pentru revocarea Avocatului Poporului”. Comentatorii, dintre care un fost aliat din Alde, Dorin Popescu  l-a întrebat dacă și el se bucură de demiterea Renatei Weber, iar senatorul a răspuns că momentul din fotografie e dinanintea votului.

Colegii săi de partid, deputații Daniel Suciu și Bogdan Ivan nu au făcut până la ora redactării materialului niciun comentariu pe marginea evenimentului de astăzi din Parlament. Suciu a postat însă de la dezbaterea pentru demiterea Renatei Weber intervențiile video ale senatorului Robert Cazanciuc și ale deputatului Titus Corlățeanu care calificau acțiunea majorității drept un abuz.

 

 

 

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu