Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

UPDATE: Judecătorii îl lasă în libertate pe bărbatul care a blocat Piata Prefecturii după ce a amenințat că se aruncă în aer

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

UPDATE: Bărbatul de 73 de ani din Bistrița Bârgăului, cel care a blocat miercurea trecută timp de mai multe ore Piața Prefecturii amenințând că se sinucide cu ajutorii unei butelii pe care o avea în mașină, a fost reținut ieri de polițiști pentru 24 de ore, însă a fost eliberat astăzi de judecatorii Judecatoriei Bistrița.

Judecatorii au respins solicitarea procurorilor de a-l aresta preventiv, fiind de acord doar cu măsura controlului judiciar. Potrivit hotărârii luată astăzi de judecatorii de drepturi și libertăți bărbatul de 74 de ani este obligat ca pe timpul controlului judiciar  să: ” să se prezinte la organele de urmărire penală, judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;  să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;  să se prezinte la Biroul Supravegheri Judiciare din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – IPJ Bistriţa Năsăud, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat” . Instanța atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Bărbatul pentru care s-au mobilizat forțe de ordine importante, polițiști SAS și numeroși pompieri este  cercetat acum pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice, a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, a informat IPJ Bistrița-Năsăud.

Din momentul în care a fost imobilizat de polițiștii SAS care l-au ridicat  forțând ușa și geamurile mașinii în care se afla, protestatarul a fost preluat de o ambulanță și transportat sub escorta polițiștilor la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean. Acolo a rămas sub tratament medical până în 15 iunie când a fost preluat din nou de polițiști.

În prezent, se află în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud și va ajunge la Judecătoriei Bistrița cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Cercetările continuă de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale, informează IPJ.

Citește ce s-a întâmplat acum o săptămână:

UPDATE: Amenințare la Prefectură: un bătrân s-a blocat într-o mașină și a amenințat că se aruncă în aer. Bărbatul a fost imobilizat după 3 ore

 

Imagine: Propolitica

Share.

About Author

Lasă un comentariu