Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Doar 30% din medicii de familie bistrițeni asigură vaccinare împotriva Covid 19 în cabinete. Cine e medicul cu cel mai mare număr de vaccinați

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Procentul medicilor de familie din Bistrița-Năsăud care organizează vaccinare antiCovid în cabinetele lor nu depășește 30%, potrivit unui tabel informativ transmis de Direcția de Sănătate Publică BN.

Este vorba de 39 de medici de familie din tot județul din cei 130 care au contract cu Casa Asigurărilor de Sănătate BN. Dintre cei treizeci și nouă  de medici care vaccinează anti Covid treisprezece au cabinete în Bistrița, trei sunt în Beclean, doi în Telciu, alți doi, soț-soție au cabinetele în Șieu. Un singur medic din Năsăud are contract separat cu CJAS și  pentru vaccinarea anti Covid. Câte un medic de familie asigura vaccinarea în cabinet în Braniștea, Căianul Mic, Ilva Mare, Ilva Mică, Poiana Ilvei, Josenii Bârgăului, Lunca Ilvei. Negrilești, Șanț, Rebra, Chiuza, Feldru, Tiha Bârgăului, Parva și Șanț.

Trebuie spus că toți vaccinează cu Johnson &Johnson, iar la Braniștea și Negrilești medicii de familie vaccinează opțional și cu Moderna, potrivit directorului DSP, Anca Andrițoiu.

De altfel medicul de familie din Braniștea, doctorița Raluca Laurenția Lupu, fost medic militar este și cea mai activă susținătoare a campaniei de vaccinare. Datorită acesteia și a insistenței cu care a promovat vaccinarea Braniștea este comuna cu cea mai mare rată a vaccinării după orașele din județ. Potrivit aplicațiilor care cuantifica datele vaccinaților la Braniștea, era vaccinată încă de acum o lună în jur de 18 % din populație, însă procentul a crescut, dă asigurări conducerea DSP, care spune că în curând aplicațiile vor afișa noile date.

Cine  sunt medicii de familie care organizează vaccinarea anti Covid  în cabinetele lor, aflați accesând datele DSP BN:

Lista medici de familie BN care vaccinează

Share.

About Author

Lasă un comentariu