Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ultramaratonul ”Via Transilvanica” de 161 de kilometri e în plină desfășurare. Tot astăzi se aleargă în alte trei probe: maraton, MTB și semimaraton ale VT

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Maratonul Via Transilvanica 1.0, cum își numesc ediția cu numărul 1 cei de la Tășuleasa Social e sâmbătă în plină desfășurare, cu alergătorii înscriși încă de anul trecut și încrieri sistate în martie 2021.
Maratonul are 4 probe, cea de anduranță maximă, ultramaratonul cu 161 de kilometri de parcurs, o diferență de nivel pozitivă de 6300 de metri și o durata estimată la peste 40 de ore, demarând de ieri de la ora 18,00 la Putna. Cei 40 de concurenți au alergat întreaga noapte pe traseul Via Transilvanica, pe care sunt fixate șapte etape și teoretic ar putea ajunge la finish în campusul Tășuleasa duminică la ora 16,00.
De-a lungul drumul, alegătorii sunt așteptați de părinții drumului, de voluntari, dar și de oameni ar comunităților. Ei se vor asigura că sportivii vor fi în siguranță și vor avea tot ce trebuie în punctele de control.” dau asigurări organizatorii, care folosesc si un sistem special de urmărire și monitorizare. Tot organizatorii spun că probabil 1 la 1 milion de oameni e în stare să parcurgă un asemenea traseu de 161 de kilometri : ”La un calcul simplu, probabil am descoperi că 1 dintr-un milion de oameni este în stare să facă treaba aceasta. Probabil. De la startul nostru au pornit 40 de oameni. Lor le spunem “Cale bună!” și să ne vedem cu bine la finish!”.
Start din Campusul Tășuleasa pentru maraton, semimaraton și mountain bike
Maratonul pentru cicliștii de montain bike a luat startul primul în cursul zilei de astăzi. La ora 9,00  cicliștii au pornit pe Via Transilvanica pe traseul pregătit pentru  pentru maraton, de 39.5 kilometri, cu o diferența de 1567m. Plecarea s-a facut  din Campusul Tășuleasa Social, cu 65 de competitor la start.Maratonul Via Transilvanica , ediția 1.0 a luat startul din Campusul Via Tășuleasa la ora 10,00  Are distanța clasică pentru maraton, adică 39,55 kilometri, cu 1567 m diferență de nivel pozitivă. Sunt înscriși la start 100 de concurenți:

O oră mai târziu, adică sâmbătă la  11,00, pe o ploaie de vară s-a dat startul semimaratonului, proba de 21 de kilometri, tot din Campusul Tășuleasa Social:

Share.

About Author

Un comentariu

Lasă un comentariu