Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Update :Prima generație care a urmat clasa zero a intrat astăzi în Evaluarea națională. La Bistrița examenul a fost fără incidente

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Proba la limba română a deschis astăzi examenul de Evaluare Națională pentru absolvenții de gimnaziu. Este vorba de prima promoție pentru care a fost obligatorie clasa zero, o promoție care a parcurs în pandemie și lungi perioade de învățământ online ultimii doi ani de școală.

La examenul organizat în Bistrița-Năsăud s-au înscris 2031 absolvenți de clasa a VIII-a, dintre care 782 din mediul urban, a transmis printr-un comunicat de presă ISJ BN. 88 dintre aceștia nu au mai susținut proba la limba română, potrivit informațiilor ISJ. În examen au intrat marți dimineața 1943 de elevi, adică peste 95% dintre cei înscriși. În Bistrița-Năsăud nu s-au semnalat incidente de genul eliminării în timpul examenului de limba și literatura română. 

După proba scrisă la Limba și literatura română, de astăzi urmează  proba la Matematică  programată joi, 24 iunie 2021 și de proba la Limba și literatura maternă – vineri, 25 iunie 2021. În județ Proba la Limba și literatura maghiară va fi susținută de 48 elevi, iar 14 elevi vor susține proba la Limba și literatura germană, anunță ISJ.

Probele scrise la limba română au început  la ora 9:00 și se  desfășoara în 63 de centre de examen.

23 de elevi au aprobate condiții speciale de examen

Comisia județeană de organizare a examenului de Evaluare Națională din cadrul Inspectoratului Școlar Bistrița-Năsăud a aprobat un număr de 23 de solicitări privind asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor, conform normelor metodologice în vigoare. ”Aceste adaptări vizează în principal prelungirea timpului destinat redactării lucrărilor scrise, asigurarea de săli separate, prezența unui însoțitor, utilizarea calculatorului de buzunar, a tablei pitagoreice, a hărților mentale sau a tabelelor cu formule matematice, în funcție de particularitățile individuale și cele specifice tulburărilor de neurodezvoltare.” transmite ISJ.

Primele rezultate vor fi afișate în centrele de examen marți, 29 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie 2021 în intervalul orar 16:00-19:00 și 30 iunie în intervalul orar 8:00-12:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice, candidații semnând o declarație tip prin care au luat la cunoștință că nota acordată în urma soluționării contestației poate crește sau descrește, după caz.

Rezultatele finale vor fi afișate duminică, 4 iulie 2021, informează sursa citată.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu