Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

USR-PLUS vrea eliminarea menționării domiciliului în cărțile de identitate. Barna va propune măsura coaliției

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vicepremierul Dan Barna a anunțat astăzi într-o conferință de presă că partidul său va propune coaliției de guvernare eliminarea mențiunii adresei de domiciliu în cărțile de identitate  El a caracterizat  actualul sistem de înregistrare drept ”o legătura artificială în care identitatea e condiționată de domiciliul de pe Cartea de identitate”, iar eliminarea domiciliului ”ar permite o participare la vot mult mai flexibilă și firească”, a mai spus Barna.

Copreședintele USR-PLUS a admis,  întrebat de jurnaliști și că efectele unei asemenea modificări ar putea avea și  efect electoral :”urmează să vedem în reglementare. Primăria are domiciliul cetățenilor, asta nu dispare”, a mai spus Barna.

USR-PLUS susține însă că măsura are alte ținte principlr: reduce birocrația, în condițiile în care modificarea domiciliului nu ar mai impune schimbarea cărții de identitate  iar persoanele fără adăpost ar beneficia mai ușor de servicii sociale. Iar în al treilea rând  românii din străinătate care nu s-au mutat și formal, cu acte, peste hotare nu mai trebuie să își declare un domiciliu în România, deseori fictiv, pentru a-și putea înnoi cărțile de identitate .

Țări europene precum Suedia, Estonia, Austria sau  Polonia au rezolvat demult problema domiciliului din cărțile de identitate.

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Gica Contra în

    Poi foarte bine. Ptr ce trebuie sa stie ” toata lumea ” cine si unde locuieste , chiar si CNP-ul ar trebui ” citite ” doar de catre autoritatile publice . Astfel s-ar preveni multe fraude si abuzuri bancare… si comerciale in general, cu furtul identitatii persoanelor .

Lasă un comentariu