Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Joi avem parte de o nouă aventură termică: se anunță temperaturi și mai încinse în județ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Maxima zilei de miercuri la Bistrița a fost de 33.2°C, însă  meteorologii avertizează că joi vremea va fi chiar și mai toridă de atât și va urca până la 35  °C. De altfel ziua este sub semnul incidenței unui cod portocaliu de vreme toridă, care afectează zona de Nord Vest a țării și chiar cod roșu de caniculă pentru județele din vest.

Indicele  temperatură-umezeală va atinge si depăşi uşor pragul critic de 80 de unități, disconfortul termic devenind deosebit de accentuat.
Temperaturile maxime vor avea valori cuprinse, în general, între 32°C in zonele submontane si 36°C- 37°C, în cele joase, de podiş, potrivit
Minimele de la noapte se vor încadra între 17°C în depresiuni şi 22°C, în SV-ul teritoriului, caracterizând o noapte tropicală în bună parte din județ.

”Administrația Națională de Meteorologie instituie COD ROŞU de caniculă în vestul țării unde temperaturile maxime vor sări de 40°C, la noi în județ aşteptăm valori, comparabile cu recordurile lunare, peste 35°C, spre 37-38°C în zonele joase din vestul județului, astfel, intrăm sub incidența unui COD PORTOCALIU de caniculă”

Astfel, indicele de temperatură-umezeală va atinge si depăşi uşor pragul critic de 80 de unități, disconfortul termic devenind deosebit de accentuat. Cerul va fi variabil, mai mult senin în zonele joase de relief, unele înnorări şi devoltări convective, izolate fiind posibile, din nou, în orele după-amiezei, în zonele montane, unde, pe spatii restranse vor fi averse insoțite de descărcări electrice.
Temperaturile maxime vor avea valori cuprinse, în general, între 32°C in zonele submontane si 36°C- 37°C, în cele joase, de podiş.
Minimele de la noapte se vor încadra între 17°C în depresiuni şi 22°C, în SV-ul teritoriului, caracterizând o noapte tropicală în bună parte din județ.
La Bistrița vom avea cer variabil iar temperaturile mai cresc puțin, din nou, şi aici. Maxima diurnă va urca spre 35°C iar minima de la noapte nu va coborî sub 20°C.

Pagina anunță și că spre seară mai ales în zona de munte se vor înregistra averse și probabil  descărcări electrice şi grindină

 

Share.

Lasă un comentariu