Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cursurile facultăților se reiau din toamnă pe sistemul față în față, a hotărât la Cluj Colegiul Rectorilor (surse)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Studenții vor reveni în amfiteatre și sălile de curs odată cu noul an universitar  cu menținerea unor reglementări de protecție în contextul pandemiei COVID-19, au decis rectorii reuniți în ședința Consiliului Național al Rectorilor organizat de la Cluj .

Deocamdată evenimentul, gazduit de Universitatea Babeș Bolyai este în desfășurare și nu există încă un comunicat oficial. Potrivit Edupedu.ro lucrurile vor fi fără echivoc dacă în toamnă România va fi în afara stării de alertă, atunci toți studenții se vor prezenta la cursuri.De altfel  ministrul Educației, Sorin Câmpeanu ar fi explicat la aceaesi reuniune  că nici nu există bază legală pentru desfășurarea cursurilor on-line a învățământului de zi după terminarea stării de alertă. Singura alternativă pentru învățământul on-line în afara starii de alertă este varianta ID, adică învățământ la distanță.

Conferința Rectorilor analizează Mediul academic postpandemie

Universitatea Babeș Bolyai, al cărui rector, Daniel David este presedintele Consiliului Național al Rectorilor organizeaza în acest an conferința anuală, ale cărui lucrări se vor încheia duminică seară. Într-un comunicat de presă al UBB de la debutul manifestării Daniel David a explicat că reuniunea rectorilor la care sunt prezenți  și a reprezentanții organizațiilor studențești va avea ca temă principală de discuție mediul academic post pandemie: ”Eu văd această conferință CNR sub tema „Mediul academic după pandemie – Rolul autonomiei universitare/libertării academice în noua etapă!”. Este un eveniment important în care rectorii universităților din țară și reprezentanții organizațiilor studențești se întâlnesc cu autoritățile ministeriale și cu instituții importante pentru mediul academic pentru a analiza și stabili modul în care va începe și se va derula anul universitar 2021-2022, cum am trecut și ce am învățat din pandemie și cum putem stimula și proteja mediul academic din România pentru a fi performant, asigurând astfel competitivitate țării și bunăstare oamenilor.” a spus rectorul UBB la debutul lucrărilor CNR.

 

Credit foto: Ordinea.ro

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu