Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Primarul Traian Ogâgău se pregătește de exit în așteptarea rezultatului contestației în instanță. Ce le-a cerut consilierilor PNL

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Primarul din Sângeorz Băi, Traian Ogâgău ia în calcul posibilitatea retragerii din funcție, după ce o instanță din Năsăud i-a contopit la cererea fostului viceprimar  două dosare în care a fost condamnat cu suspendare și a stabilit ca pedeapsă complementară că nu mai poate ocupa funcția  de primar

Deși decizia Judecatoriei Năsăud nu e definitivă și a fost contestată de avocații primarului, Traian Ogâgău vorbește pentru prima dată de plecarea din funcția de edil. El a  publicat astăzi pe facebook mai multe mesaje în care vorbește explicit despre asta și promite chiar că va fi alături de cel care va prelua interimatul .

”Știu că mulți sunteți triști iar alții se bucură, așa e viața uneori, însă trebuie să ieșim învingători ca de fiecare dată. Eu vă mulțumesc tuturor pentru că sunteți alături de mine în aceste momente dificile din cariera mea politică. Voi rămâne cu sufletul alături de voi, cu sfaturi celui care va prelua interimatul și fiți pe pace, Dumnezeu ne încearcă din nou, vom ieși și mai puternici din toată tevatura asta, desigur, atâta timp cât rămânem uniți iar cel ce va prelua va înțelege aceste aspecte, aveți încredere în mine! Totul depinde de VOI dragii mei sângerozeni! A fost o onoare pentru mine să conduc această frumoasă localitate!Cu Dumnezeu înainte!” a scris Traian Ogâgău astăzi pe facebook.

Contactat de Bistrița Express primarul din Sângeorz Băi spune că a publicat aceste mesaje pentru că a ajuns la concluzia că este inevitabilă o soluție nefavorabilă în acest moment, chiar dacă a contestat în instanță decizia judecatorilor din Năsăud:  ”..urmează să mă retrag. Nu pot să țin oamenii în tensiune pentru că acolo se va ajunge, inevitabil. Consilierilor locali PNL le cer să-și găsească un membru să vină în locul meu. Voi fi alături de cel care va prelua mandatul interimar . Mergem înainte” .  El spune că presedintele PSD Bistrița-Năsăud este cel care ar fi cerut conexarea dosarelor sale și că acesta stă de fapt în spatele cererii depuse de fostul viceprimar :” Procurorii nu se mai autosesizează să contopească dosarele. Trebuie să o ceară cineva. A cerut-o Moldovan (Radu Moldovan) așa că le-au contopit. Judecatorii n-au avut ce face.  Trebuie să mă retrag” a mai spus Ogâgău. Primarul spune că se va întoarce la Radio Someș, postul al cărui proprietar este și la celelalte business-uri ale sale. ” va fi o vacanță de trei ani ” anunță de pe acum.

Trei ani este termenul în care nu va mai avea dreptul să dețină funcții publice, dacă decizia judecătorilor de la Năsăud va fi menținută de judecatorii instanței superioare unde avocații lui Traian Ogâgău au depus contestația.

Orașul Sîngeorz Băi nu are deocamdată viceprimar, așa că PNL, care are majoritatea în Consiliul Local  trebuie să decida repede pe cine numesc și susțin ca viceprimar, persoană care după votul din Consiliul Local, în caz de vacantare a funcției primește si atribuțiile de primar interimar până la alegeri locale anticipate.

Citește și :

Primarul Traian Ogâgău după decizia de astăzi a instanței din Năsăud care-i vizează funcția: ”voi contesta, am încredere în justiție”

Share.

About Author

Lasă un comentariu