Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Alegeri municipale de vară până-n seară la USR-PLUS. La 36 de ore de la alegeri n-a ieșit încă fumul alb

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Alegerile interne în nou-fuzionatul USR-PLUS, filiala municipală  s-au dovedit mult mai dificil de realizat decât s-a anticipat și la mai bine de 24 de ore de la încheierea votului lucrurile nu erau încă tranșate.

În joc nu a intrat doar presedinția filialei Bistrița, pentru care a candidat consilierul local Nicolae Pavelean (USR) și Alin Dolha (PLUS) ci și celelalte funcții, dar în mod special delegații pentru conferința județeană, acolo unde e marea miză.

Votul pentru municipiu s-a terminat duminică, 28 iunie la ora 23, și după câteva ore de numărare cele două părți au decis sigilarea votului și reluarea numărării, luni, 29 iunie de la ora 16,00. Potrivit surselor Bistrița Express la momentul respectiv Pavelean ar fi avut cam cu 20 de voturi peste candidatul PLUS, Alin Dolha. Lucrurile nu s-au tranșat nici luni seara când au existat solicitari din partea taberei PLUS de sigilare și renumărare. În ultimul moment PLUS a cerut reluarea numărării pentru marți, 30 iunie de la ora 18,00 cu urnele sigilate într-o încăpere specială.

N-a ieșit fumul alb

Viceprimarul Călin Stan, co-presedintele filialei județene, din partea USR a scris luni seara pe pagina sa de facebook care este situația din punctul său de vedere: ”Din totalul de 587 de membri, au avut drept de vot 439 (256 Ex-USR și 183 Ex-Plus). Din cei 439 de membri s-au prezentat la vot 275 (152 membri Ex-USR și 123 membri Ex-Plus). Pentru funcția de președinte al filialei USR a municipiului Bistrița au candidat domnii Nicolae Pavelean (consilier municipal), respectiv domnul Alin Dolha. De asemenea, pentru Biroul Local al USR Bistrița au fost alți 33 de candidați, precum și un număr de 175 de candidați pentru conferința filialei județene . Momentan ne aflăm în plin proces de numărare și stabilire a câștigătorilor atât pentru funcția de președinte cât și pentru componența viitorului Birou Local al USR Bistrița.”. Viceprimarul s-a arătat deranjat de prezența în comisia electorală din partea PLUS a unui fost prefect din vremea Guvernului Ponta, Ani Bob, directorul AJPIS si fost membru de frunte ALDE : ” Ca în orice proces electoral, fie el și intern, alegerile filialei USR Bistrița au beneficiat de o comisie electorală din care a făcut parte și doamna Ani Bob ( membru ex-PLUS ). Curioasă această alegere a stimatei doamne Bob, fost prefect a județului Bistrița-Năsăud, numit în timpul guvernării Ponta și a ”glorioasei alianțe” (USL -PSD+PNL). La toate acestea dacă adăugăm și faptul că doamna Bob a făcut parte și din ALDE BN și este actualmente șefă la AJPIS Bistrița. … Noi ca partid tânăr trebuie să fim mult mai atenți și să ne eliberăm de relicvele trecutului ..” a scris Stan.

Alegerile judetene în care viceprimarul Bistriței, Călin Stan își va disputa funcția de presedinte cu deputatul Lorand Sas sunt programate în 10 iulie.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu