Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un tânăr surprins la braconat de polițiști era cât pe ce să dea cu mașina peste unul dintre ei. A fost arestat pentru tentativă de omor

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O acțiune în flagrant organizată de polițiști pentru a prinde un grup de braconieri într-o zonă izolată din Bistrița-Năsăud spre Maramureș era cât pe ce să se termine prost pentru unul dintre polițiști. Un tânăr de 29 de ani,  surprins în flagrant în timp ce încerca să plece din zona unde braconase la ora 2 noaptea, a accelerat mașina încercând să lovească pe unul dintre oamenii legii.

Acțiunea s-a petrecut în noaptea de 26 spre 27 iunie  când polițiștii de la Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu luptătorii de la Acțiuni Speciale au organizat și desfășurat o acțiune de prindere în flagrant a unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni la regimul armelor și munițiilor și braconaj  în apropierea muntelui Craia, pe raza comunei Parva.

Episodul cu tânărul braconier s-a petrecut în jurul orei 02.00 când polițiștii au oprit un autoturism în care se aflau trei persoane. Soferul nu a oprit mașina ci ar fi accelerat și încercat să lovească pe unul dintre polițiști, însă acesta a reușit să se ferească la timp: ” Polițiștii l-au somat să oprească și au executat mai multe focuri cu armamentul din dotare în direcția roților din spate ale autoturismului. În urma intervenției polițiștilor nicio persoană nu a fost rănită. Ulterior, cei trei au oprit și abandonat autoturismul pe un drum înfundat și au fugit în pădure.” precizează Inspectoratul Județean de Poliție.

În urma verificărilor efectuate la domiciliul conducătorului auto, un bărbat de 29 de ani, din Parva polițiștii au constatat faptul că una dintre armele pe care era autorizat să le dețină nu se afla în dulapul de păstrare din locuință. Cel în cauză a fost depistat ulterior, având asupra lui arma, pe care ar fi folosit-o  în noaptea de 26/27 iunie a.c., la o acțiune de vânătoare ilegală. Arma în cauză a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.Bărbatul de 29 de ani a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud care a dispus reținerea pentru 24 de ore.

Ieri, 28 iunie, Tribunalul Bistrița-Năsăud a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a tânărului de 29 de ani, Nicolae S. din Parva, cercetat pentru braconaj și tentativă la infracțiunea de omor.

Foto arhiva

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu