Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Primarul interimar din Sângeorz sub semnul incertitudinii: Traian Ogâgău vrea să-și impună succesorul, PNL nu s-a decis

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Plecarea din funcție a primarului din Sângeorz Băi, Traian Ogâgău, pe care o instanță l-a găsit incompatibil, după ce a coroborat două condamnări cu suspendare,  lasă loc unei dispute încinse pentru funcția de primar interimar. Pentru că orașul nu are viceprimar,  succesiunea rămâne deschisă și se va transa cel mai probabil  la masa principalului partid de guvernare, PNL care are majoritatea de 11 din 17 consilieri locali din Sângeorz Băi.

Liberalii trebuie să-și stabilească un viceprimar din rândul consilierilor locali într-o sedintă de partid, după care nominalizatul  să fie votat de Consiliul Local. După ce devine viceprimar consilierul în cauză va deveni primar interimar, după demisia sau demiterea din funcție a lui Ogâgău.

Primarul în funcție și-a ales deja pe cel pe care-l vrea succesor, este vorba de consilierul local Cătălin Bota, cumnatul său  și face o campanie intensă pe facebook pentru a-l impune. Ogâgău a scris ieri pe paginile sale de facebook că Bota a fost votat de organizația PNL Sângeorz Băi, din care Ogâgău nu mai face parte, după ce a fost silit să demisioneze înaintea alegerilor locale după problemele din instanță. ”Corect și democratic (nn votul din organizația PNL), însă mai avem un pas! Felicit echipa PNL SNG, acum mai trebuie votat de către cei 11 consilieri PNL care dețin majoritatea datorită vouă, în cadrul ședinței de Consiliu Local de săptămâna viitoare! Noi, dragii mei, ca să fim siguri, vom asista din sala mare a CCIS împreună, ca la spectacol.” a scris Traian  Ogâgău pe facebook. Pe pagina sa dar si pe alte pagini din Sângeorz Băi au fost publicate sondaje ad-hoc pro-Bota dar și mini-nterviuri cu locuitori ai orașului, fideli primarului în funcție care-l recomandă pe Cătălin Bota drept viitor primar interimar și care spun că e normal ca primarul Ogâgău să doreasca sa-si continue proiectele începute prin intermediul unui consilier apropiat.

Sedinta nu ar fi fost nstatutara. PNL tace deocamdata

Pe de altă parte ședința de la organizatia locală PNL, a cărui rezultat s-a grăbit Ogâgău s-o anunțe nu ar fi fost tocmai statutară, potrivit surselor Bistrita Express, însă conducerea filialei judetene care mai are două zile până intră în alegerile interne evită să tranșeze lucrurile acum, preferând să amâne momentul unei decizii la Sângeorz Băi.

În propria curte Ogâgău are un conflict de câteva luni, acutizat, cu cel puțin trei dintre consilierii locali ai PNL, cu care altădată, inclusiv în alegerile locale  făcea echipă : e vorba de Dacian Măgurean, un co-pilot de linie, Claudiu Runcan si Petrică Mutu, pe care îi și pomenește în multe dintre comentariile sale, și pe care-i acuză  de pactizare cu adversarii politici. Într-o postare de miercuri Ogâgău le cere explicit celor trei să îl voteze pe Bota pentru a nu supăra electoratul: ”Domnilor consilieri locali, NU VĂ GRĂBIȚI și nu dezamăgiți cetățenii pentru că o să ne coste scump❗Nu uitați că sângeorzenii au ultimul cuvânt, ei v-au votat iar ceea ce încercați unii dintre dumneavoastră, trădările și beția puterii, pot duce în colaps tot orașul, iar noi sângerozenii, nu riscăm acest lucru. În cadrul PNL SNG, s-a votat ca persoana care să preia interimatul să fie Cătălin Bota, la fel și în sondajul făcut pe Facebook. Fac apel la Dacian, Runcan, Mutu, etc…să respecte decizia poporului ..Sângeorzenii  au Primar, primar care, independent de voința lui, trebuie să facă un pas în spate, însă care dorește ca munca lui să nu fi fost în zadar pentru orașul nostru. Nu vă bateți joc de comunitatea aceasta ” a scris Ogâgău. 

.

Share.

About Author

Lasă un comentariu