Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Mesaje de unitate din partea noii conduceri a USR BN: vrem să coagulăm echipa și să fim un singur partid

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Noul președinte al USR Bistrița-Năsăud, Lorand Toth a declarat în prima conferința de presă post-alegeri interne că intenția sa și a echipei din jurul său este aceea de  a funcționa de aici înainte ca un singur partid la nivel județean, fără divizarea dintre USR și PLUS.

Obiectivele principale pe termen scurt ale Biroului Judeţean şi ale mele sunt, în primul rând, să coagulăm echipa atât din fostul USR, cât şi din fostul PLUS. Ne dorim să ajungem ca şi în realitate să fim un singur partid la nivel judeţean. Pe termen mediu şi lung ne dorim să ne întărim structurile în judeţ, unde avem filiale, să creştem, iar în comunele unde avem doar grupuri de iniţiativă, să înfiinţăm filiale. Practic, obiectivul principal este anul 2024 când ştim că va fi o sumedenie de alegeri. Ne dorim să depăşim rezultatele pe care le-am avut în trecut”, a declarat Lorand Toth.

Toth a mai spus că după alegeri apele în partid s-au mai liniștit și că speră ca membrii PLUS care au demisionat înaintea scrutinului intern  să revină la sentimente mai bune. Întrebat de jurnaliști cum va decurge colaborarea cu singurul parlamenatr al partidului, deputatul Lorant Sas, Toth a spus și că vrea sa aibă o discuție aplicată cu acesta:  ”(Demisiile )nu le-am procesat pentru că nu ne dorim să pierdem oameni, ne dorim să îi atragem, să avem o discuţie cu ei pentru a vedea care sunt problemele şi de ce au recurs la acest gest. Nu vă ascund că încă nu am reuşit să luăm legătura cu ei. Am încercat să-l contactăm şi pe domnul deputat Lorant Sas, dar din păcate acum este plecat într-o vizită de lucru. Vom discuta aceste aspecte când se va întoarce. Ne dorim unitate, nu divizare”, a mai spus  presedintele Toth. alături de acesta  în conferința de presă de la sediul USR au fost prezenți viceprimarul Calin Stan, vicepreședinte județean, noul presedinte municipal, Nicolae Pavelean și un alt vicepreședinte județean, Stelian Andrei, președinte al organizației USR Șieu Măgheruș.

Reamintim că înainte de alegerile județene ale noului USR, rezultat din fuziunea USR cu PLUS, deputatul PLUS Lorant Sas s-a retras din scrutin alături de cea mai mare parte din membrii PLUS, în semn de protest față de ceea ce au numit grave nereguli în organizarea alegerilor din organizatii dar și față de lipsa reactiilor conducerii naționale la contestațiile lor.  Sapte dintre membrii Plus, între care și profesoara Monica Halaszi și-au depus demisiile din partid.

Share.

About Author

Lasă un comentariu