Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ludovic Orban despre Sighiartău la Bistrița: ”L-am tratat ca pe băiatul meu”. De ce nu l-a demis Orban după ce a schimbat tabăra

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ludovic Orban a vorbit la Bistrița despre relația sa cu deputatul de Bistrița-Năsăud, Robert Sighiartău, cel pe care în urmă cu 4 ani l-a propus secretar general al PNL. Întrebat de jurnaliști care mai sunt relațiile cu deputatul de Bistrița-Năsăud, Ludovic Orban a ținut să precizeze că nu dorește să facă declarații care să contribuie la deteriorarea artificială a relației cu el :  ”Am relații de colaborare, chiar daca Robert Sighiartău  a ales să nu susțină candidatura mea, ci pe cea a premierului Florin Cîțu. Eu colaborez cu Robert , am relații colegiale cu el  și din punctul meu de vedere eu nu voi contribui la deteriorarea artificială a relației cu el ” a răspuns președintele PNL.

Ulterior Orban a admis însă că ar fi putut să-l înlocuiasca din funcția de secretar general, o funcție care în PNL este la dispoziția presedintelui, singurul care poate face nominalizări pentru aceasta poziție  și a mai spus că o atitudine corectă din partea lui Sighiartău ar fi fost, din punctul său de vedere,  să demisioneze în momentul în care a schimbat ”proiectul politic”. Întrebat dacă l-ar mai numi secretar general pe Sighiartău, aș acum a făcut-o cu patru ani ani în urmă Ludovic Orban a răspuns: ” Categoric nu. Aceasta cu siguranță nu. Odată ce l-am numit secretar general și nu m-a sprijinit pe mine, de ce  l-aș mai numi iar?  Evident  (nn. că puteam sa-l schimb) dar nu am vrut. Cinstit vorbind, la cum e construcția instituțională a Partidului Național Liberal  In mod normal secretarul general nu poate fi ales de consiliul național decât la propunerea președintelui. În mod normal secretarul general trebuia să stea aproape de presedinte, pentru că e omul președintelui. Eu l-am tratat ca pe un coleg, de multe ori l-am tratat ca și pe fiul meu, ca pe un copil. Robert a ales altă variantă, e problema lui, nu problema mea” a mai spus Ludovic Orban.

Orban le-a mai spus  ziariștilor că se aștepta ca Sighiartău să demisioneze, ceea nu s-a întâmplat:” E dreptul lui să aibă ce opțiune dorește. As fi preferat să-și dea demisia  în momentul în care a avut această altă opțiune. Așa era normal” a mai adăugat Ludovic Orban.

Robert Sighiartău a fost propus secretar general de Ludovic Orban în 2017, imediat după alegerile interne câștigate de Orban cu o majoritate zdrobitoare. Mișcarea a fost la vremea respectivă o mare surpriză, pentru că Sighiartău avea foarte puțină experiență politică și era deputat la primul mandat de câteva luni.

Share.

About Author

Lasă un comentariu