Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Campanie de instalare a contoarelor inteligente pentru electricitate în Bistrița-Năsăud. Cât durează campania și ce recomandari primesc clienții

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Contoarele clasice pentru energia electrică ale clienților din Bistrița-Năsăud urmează să fie înlocuite până în decembrie cu contoare electrice cu transmisie, așa numitele contoare inteligente.

Sucursala județeană de Distribuție Energie Electrica România(DEER)  anunță ample lucrări de modernizare și înlocuire a contoarelor de măsurare a energiei electrice în județ, care se derulează începând din această lună și până în decembrie. ”În intervalul Iulie 2021 – Decembrie 2021 în județul Bistrița-Năsăud se derulează doua lucrări ample de modernizare a grupurilor de măsură (înlocuire contoare electrice cu scadență metrologică), respectiv un sistem de măsurare inteligentă a energiei electrice (montare contoare electronice cu teletransmisie, concentratoare și repetoare de semnal)” transmite DEER.

Reprezentanții societății precizează că înlocuirea contorului presupune că, pentru scurte perioade de timp (un interval de aproximativ 15-20 min/consumator) este necesară întreruperea alimentării cu energie electrică în vederea asigurarii timpului necesar pentru înlocuirea contoarelor existente.

Rugăm consumatorii să acorde sprijinul necesar accesului la grupul de măsură, să semneze devizul de înlocuire a contorului electric ( Bon Miscare Contor), care conține indexul vechi, indexul nou și seria contoarelor. În situația în care consumatorul nu este găsit la domiciliu, o copie a bonului de mișcare va fi lasată în cutia poștala sau într-un loc accesibil consumatorului”  precizează DEER într-un comunicat semnat de directorul sucursalei locale, Alexandru Roman.

Legitimați oamenii cu contorul!

Conducerea sucursalei Bistrița a DEER  transmite si că lucrările de înlocuire a contoarelor sunt realizate de către personalul societăților SC Electro Aparataj SRL și SC EnergoBit SA, și atrage atenția clienților săi că cei care bat la ușă în numele acestor societăți care înlocuiesc contoarele au obligația să se legitimeze, la cerere. Trebuie precizat și că înlocuirea contorului clasic cu unul inteligent este o operațiune gratuită pentru consumator  și se face în baza unui calendar aprobat de Autoritatea Națională în Domeniul Energiei.

 

Credit foto : profit.ro

Share.

About Author

Lasă un comentariu