Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Șeful ADI Deșeuri atrage atenția asupra depozitării în platformele de colectare a deșeurilor: ”oamenii nu le folosesc cum trebuie”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Cristian Niculae, directorul ADI Deșeuri este nemulțumit de modul în care sunt folosite platformele de colectare cu containere semingropate a deșeurilor și atrage atenția într-o postare pe facebook că lucrurile nu mai pot continua în acest mod.
 ”Platformele de colectare cu containere semi-îngropate sunt destinate EXCLUSIV deșeurilor reciclabile. Fiecare container semi-îngropat este semnalizat cu tipul de DEȘEU RECICLABIL care poate fi depozitat în aceste recipiente. Locuitorii din zonele de case trebuie să aducă la aceste platforme deșeurile reciclabile din sticlă și hârtie / carton, iar pentru zonele de blocuri sunt și containere semi-îngropate pentru plastic / metal. Din păcate, în foarte multe din aceste platforme sunt depozitate deșeuri menajere care nu au ce căuta aici” atrage atenția directorul ADI într-o postare făcută pe pagina de facebook.
 Cristian Niculae exemplifică cu cazul unei platforme din zona Spitalului TBC, pe care angajații de la salubritate o curăță dimineața, însă seara ea arata la fel de jalnic: ”Aveți în imagine platforma de colectare a deșeurilor reciclabile pentru fracțiile de sticlă și hârtie / carton din zona Spitalului TBC. Vedeți cum arăta platforma dimineața și cum arată aceeași platformă seara.  Operatorul de salubritate curăță platformele de containere semi-îngropate aproape în fiecare zi, dar aceste tipuri de deșeuri menajere apar mereu acolo. Mai mult decât atât, mulți cetățeni lasă deșeurile reciclabile lângă platforme, deși în recipienți este suficient spațiu de depozitare”. 
Șeful ADI spune si care va fi soluția: ” introducerea de colectare la poarta casei pentru 4 fracții de deșeuri – sticlă, hârtie / carton, plastic / metal și menajer, pentru toți cei care locuiesc la case, precum și instalarea de camere de supraveghere pentru platformele de containere semi-îngropate din zona de blocuri, printr-un proiect pe fonduri europene.”
 ”A venit momentul ca locuitorii comunităților noastre să-și schimbe mentalitatea cu privire la deșeuri. Trebuie să privim deșeurile reciclabile ca o resursă economică și să înțelegem că fiecare deșeu reciclabil colectat selectiv contribuie direct la reducerea poluării naturii.
♻️ Io zic că-i de-ajuns! Haideți să le punem pe toate la locul lor!” încheie postarea Cristian Niculae.
Share.

Lasă un comentariu