Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Acoperișul unui bloc din Bistrița s-a prăbușit aseară peste casa aflată peste drum. E a doua oara în ultimii ani când acoperișul blocului a fost luat de vânt

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Rafalele puternice de vânt de sâmbătă seara au smuls cu totul acoperișul unei scări de bloc de pe strada Locotenent Călin din Bistrița și l-au proiectat peste o casa P+2 aflată peste drum, pe trotuar și în curtea unei alte case din vecinătate. Doar faptul că în acel moment nu se afla nimeni pe stradă a făcut să nu se întâmple o nenorocire.

Casa peste care a căzut cea mai mare parte din acoperișul blocului  s-a ales însă cu pagube serioase: câteva geamuri sparte și acoperișul avariat pe mai multe porțiuni, curtea interioara distrusă și gardul avariat. Bucați din acoperiș au căzut peste cablurile de electricitate pe care le-au pus la pământ și au avariat un stâlp care s-a înclinat, lăsând perimetrul fără electricitate. A fost nevoie de intervenția pompierilor cu mașina cu scară la înălțime pentru a îndepărta bucățile de acoperiș căzute pe casa cu două etaje dar si, pe mai multe porțiuni a elementelor de țiglă a casei, în pericol să se prăbușească, după ce echipele de la Electrica au deconectat cablurile prăbușite la pământ.

La fața locului a intervenit si SVSU, însă degajarea trotuarului si a străzii au făcut-o cei de la ISU, proprietarii și câțiva vecini de la casele din jur. Cel puțin o mașină parcată în fața blocului a fost avariată de elemente din acoperiș

Proprietarii casei spun că acoperișul blocului de vis-a vis nu e la prima desprindere,. Cu câțiva ani în urmă acoperișul aceluiași bloc s-a desprins tot după un vânt puternic și s-a prăbușit ceva mai departe, între case. Asociația de pproprietari i-a rechemat atunci pe cei care l-au construit și i-ar fi pus să refacă lucrarea. A ținut până la vremea extremă de sâmbătă seara.

Share.

Lasă un comentariu