Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Fostul deputat USR Cristina Iurișniți nu a dat încă un răspuns propunerii de a fi numită inspector școlar de limbi moderne.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Profesoara de limba franceza Cristina Iurișniți, fost deputat USR în mandatul 2016-2020 este propunerea inspectorului școlar general Mihai Mureșan pentru funcția de inspector de limbi moderne, care se va vacanta de la 1 septembrie odată cu  detasarea titularei postului, Monica Buboly la conducerea Colegiului Andrei Mureșanu.

Inspectorul general a confirmat pentru Bistrița Express că a avut o discuție cu fosta deputată căreia i-a propus să preia postul, însă că a fost o discuție de principiu și că aceasta nu a dat încă un răspuns: ”doamna Iurișniți nu era în țară când am vorbit, mi-a spus că are nevoie să se gândească. Noi am vorbit despre  o asemenea propunere în sedința consiliului de administrație ” a mai spus inspectorul școlar Mihai Mureșan, care s-a arătat surprins că informația a apărut în presă în faza de propunere

Contactată de Bistrița Express, Cristina Iurișniți spune că i s-a făcut o propunere, însă că nu este încă nimic sigur sau oficial  deocamdată. ”Eu nu am cerut nimănui nimic, nu mi-am depus nicăieri vreo candidatură, nici nu am făcut lobby pe undeva. Nu aveam în plan asta, eu m-am reîntors la catedra mea de la Colegiul Național Andrei Mureșanu. Dar am peste 25 de ani la catedră, sunt profesor metodist , membră în comisia națională de limba franceză, am experiență didactică profesională, așa că nu mi se pare atât de nefirească o asemenea propunere. ” a mai spus Cristina Iurișniți.

Referitor la comentariile ca ar putea ocupa o funcție în Inspectoratul Școlar, instituție despre care fostul deputat a declarat în timpul mandatului că ar trebui desființată, Cristina Iurișniți a răspuns că-și menține părerea și că pe termen lung asa ar trebui sa se întâmple, însă spune că un asemenea demers de a desființa instituții cum e ISJ e un proces îndelungat, care are nevoie de un acord politic : ” nu se poate face de azi pe mâine și mai ales fără a pune ceva în loc” a mai spus ex-deputatul.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu