Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Decizie finală: la Congresul USR din octombrie se intră doar vaccinat. Cererile pentru derogare respinse de Biroul Național

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

La Congresul USR PLUS din 2 octombrie vor avea acces în sală doar delegații vaccinați anti-COVID, a declarat marți ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea. Hotărârea, anunțată încă din iulie de vicepremierul Dan Barna, a fost repusă în discuție marți de  Dacian Cioloș care a cerut  un vot în Biroul Național după ce a propus să poată participa la Congres și membrii nevaccinați, în anumite condiții

“Decizia Biroului Naţional este că doar persoanele vaccinate participă, pentru că USR PLUS susţine vaccinarea şi am vrut să dăm un semnal politic în această direcţie”, a declarat Ghinea, potrivit Hotnews.ro. Anunțul  de acum o lună privind delegații obligatoriu vaccinati prevedea si ca membrii de partid nevaccinati sa fie inlocuiti cu supleanți, fără posibilitatea de a vota online.

Luni în sedința BPN s-a cerut din zona fostului PLUS un nou vot ipentru a putea participa în anumite condiții și delegatii nevaccinati. Propunerea făcută chiar de Dacian Cioloș nu a trecut de votul din Biroul Național, așa că  decizia finala a rămas aceea ca la congresul la care va fi aleasă noua conducere a partidului să participe doar cei care fac dovada vaccinării.

Dacian Cioloș a precizat că excepția ar fi prevăzut “doar cazuri fără echivoc”, iar persoanele ar fi adus dovadă de la medic: “Am cerut BN, la cererea unor colegi delegați care au sesizat că din cauza unor condiții medicale au primit contraindicație de vaccinare de la medici, să aducem un amendament la regulile de participare la congres.Amendamentul nu a fost acceptat” a spus Cioloș.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu