Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” este condus începând de astăzi de una dintre cele apreciate profesoare din Bistrița: Monica Halaszi este autor de manuale scolare și promotor al educației media

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După ce timp de decenii Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” a fost condus succesiv de profesori de informatică, fizică și matematică, Inspectoratul Școlar a schimbat foaia și a numit  un profesor de limba si literatura română în fruntea prestigiosului colegiului: este vorba de Monica Halaszi, una dintre cele mai apreciate profesoare din Bistrița.

Monica Halaszi, distinsă în 2017 de președintele Iohannis cu ordinul meritul pentru învățământ, în grad de cavaler, este autor de manuale și auxiliare scolare, co-autor al unor manuale alternative de limba și literatura română pentru gimnaziu, aflate în topul preferintelor profesorilor de specialitate. Profesoara este una dintre cele mai entuziaste susținătoare a nevoii de educație media în rândul adolescenților, a predat ani la rând acest opțional, învățăndu-si elevii sa distingă între o știre și un fake-news și este inclusiv trainer pentru educație media.

La Colegiul Liviu Rebreanu, unde a fost numită director cu delegație începând de astăzi, Monica Halaszi este profesor titular  de 25 de ani.

Tot de astăzi o altă profesoară absolventă de Filologie, Monica Buboly, fostul purtător de cuvânt al ISJ a devenit directorul celuilalt colegiu de prestigiu din Bistrița, ”Andrei Mureșanu”.

Share.

About Author

Lasă un comentariu