Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ionuț Simionca: ”Guvernul politicienilor rupți de realitate a intrat în modul de autodistrugere”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca a facut o analiză, în registru personal a  crizei coaliției de guvernare și spune că deocamdată scorul între PNL si USR e 2-0, însă e o victorie efemeră, pe spatele românilor: ” Guvernul politicienilor rupți de realitate, care așteaptă să vina cineva să le sufle în lampă, vorba doamnei Turcan, a intrat în modul de autodistrugere!!! În ultimele săptămâni, asistăm la o luptă constantă pe ciolan în interiorul PNL, dar și în coaliția de guvernare. Florin Cîțu, încă primul-ministru, ce-i drept nu pentru mult timp, a setat scorul la 2-0 pentru PNL, executând USR-PLUS pentru a doua oară, cică pentru șantaj politic. Supărat că USR-PLUS nu susține PNDL 3, lucru care l-ar fi ajutat pe Florin Cîțu în lupta interna din partid, acesta îl execută pe ministrul Justiției, Stelian Ion. Este o mișcare așteptată de liberali, care dă semnalul că, după congresul PNL, în eventualitatea câștigării președinției partidului, Cîțu va rupe guvernarea și vor renegocia portofoliile de miniștri ” e analiza la cald a fostului deputat.

Cât despre USR-PLUS, Simionca crede că partidul  ”latră, dar nu are curaj să muște”: ” Nu vor ieși de la guvernare, nu încă. Planul era să părăsească guvernarea în 2023 și să intre în opoziție înainte de alegerile din 2024. Se vor potoli și nu vor vota nicio moțiune, chiar dacă acum le arată pisica liberalilor. Despre  PSD, fostul deputat crede că  face doar joc de glezne și că doar mimează opoziția: ” USR-PLUS face moțiune de cenzură, dar nu vine cu un program de guvernare, cu o echipa de conducere sau cu un proiect politic concret. PSD doar mimează opoziția știind că poate să crească liniștit pe incompetența actualului guvern. Un lucru este sigur: noi, românii, și țara noastră suntem cei care pierdem!”. 

Simionca lansează și o provocare: îi învită pe cei care îl urmăresc să scrie ce cred că se va întâmpla și le oferă două scenarii: ”Ce credeți ca urmează:

  1. Trece moțiunea PSD cu ajutorul USR și Cîțu pleacă acasă?
  2. Nu trece moțiunea și USR rămâne cu Cîțu la guvernare înghițind gălușca, continuând șantajul la adresa PNL din interiorul Executivului?” a mai scris Simionca.

 

 

Share.

Lasă un comentariu