Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul Lorant Sas comentează blocarea moțiunii: ”Frăția” toxică a vechii clase politice se manifestă din nou, în disprețul normelor parlamentare și a bunului simț”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Depunerea moțiunii de cenzură semnată de USR-PLUS  a fost blocată din nou  luni dimineața în Birourile  Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului pentru a 3-a oară, după ce două reuniuni convocate vineri seara și sâmbătă dimineața s-au lovit de lipsa de cvorum, PSD și PNL fiind cei care au blocat procedurile.

Deputatul USR-PLUS, Lorant Sas a comentat sâmbătă, după cele două ședinte eșuate din Biroul Permanent că la mijloc ar fi o ”Frăție toxică” a vechii clase politice care ”se manifestă din nou, în disprețul normelor parlamentare și a bunului simț. După ce sâmbătă a fost convocată din nou o ședință a Birourilor Parlamentare Reunite (BPR) ale celor două camere, pentru a se lua act de depunerea moțiunii de cenzură și stabilirea calendarului de vot, reprezentanții celor două partide, pe zi ce trece tot mai anacronice, PSD și PNL, s-au folosit din nou de tertipuri și subterfugii de-a dreptul jalnice, pentru a mai amâna cu câteva zile momentul căderii Guvernului Cîțu” a mai scris deputatul de Bistrița-Năsăud, care scrie și că premierul se comportă precum un argat pe moșie: ”Un guvern considerat, iată, mai mult o jucărie în mâna acestor politicieni de anvergură mică. Precum se dovedește a fi și acest Florin Cîțu, care se pretinde dintr-odată a fi un soi de argat pe moșie”.

Deputatul Lorant Sas scrie si că nu înșelege efortul de tergiversare, pentru că moțiunea nu poate fi blocata la nesfârșit: ”Ar fi de râs, dacă nu e de fapt de plâns, nivelul jalnic la care au ajuns să înțeleagă unii că se face politica. Caragiale ar avea cu siguranță ce scrie…Inevitabilul se va produce oricum, pentru că textul unei moțiuni de cenzură, indiferent că el convine sau nu, este un instrument democratic și trebuie dezbătut și votat ca atare” mai scrie Lorant Sas care a scris și că responsabilitatea pentru actuala criza nu -i aparține partidului său:

”USR PLUS nu a vrut să ajungem aici. USR PLUS a vrut ca miniștrii săi să fie lăsați să își facă treaba. Pentru a avea, în sfârșit, după așteptările risipite ale ultimelor trei decenii, o Românie mai bună. O Românie fără hoție, în care banul public să fie cheltuit cu justețe. În beneficiul oamenilor și nu al sforarilor de partid” a mai spus deputatul Lorant Sas pe pagina sa de facebook.

Calendarul moțiunii de cenzură nu a fost stabilit încă în Birourile Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului, însă luni cererea de verificare a semnaturilor de pe moțiunea de cenzură de o comisie care sa lucreze 2 saptamâni, formulata de liberali a picat la vot. După acest episod PSD s-a retras din sedință, lăsând Birourile Permanente Reunite fara cvorumul de sedinta. Sedința se va relua zilele urmatoare a  explicat Ludovic Orban, presedintele PNL

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu