Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul liberal Diana Morar respinge varianta unei alianțe cu PSD-ul pentru majoritate: ”Acest compromis major ar duce la costuri mult prea mari pentru români”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Varianta asigurării majorității parlamentare pentru Guvernul Cîțu cu ajutorul PSD, vehiculată tot mai intens în spațiul public, după ieșirea din Guvern a USR-PLUS  este respinsă categoric de deputatul liberal de Bistrița-Năsăud, Diana Morar.

Ea a scris astăzi pe facebook că asemenea alternativă ar fi un compromis major, cu costuri mult prea mari, care ar arunca România în brațele stângii populiste    ”În calitate de deputat PNL de Bistrița-Năsăud, nu îmi doresc o alianță cu PSD pentru obținerea unei majorități parlamentare. Acest compromis major ar duce la costuri mult prea mari pentru români. Criza politică actuală declanșată de ”echipa câștigătoare” riscă să arunce România în brațele stângii populiste dacă ne lăsăm pradă ambițiilor unui om care vrea cu orice preț să câștige șefia partidului.

Lupta oarbă pentru putere nu trebuie să ne ducă până acolo încât să permitem plecarea USR PLUS de la guvernare, pentru că acest lucru ar însemna un adevărat dezastru: Majoritatea parlamentară va dispărea, în fiecare comisie va începe o luptă oarbă pentru fiecare paragraf al vreunei legi bune pentru țară” a mai scris Diana Morar.

Deputatul PNL, susținător al actualului președinte Ludovic Orban continuă cu enumerarea lanțului de consecințe generate de o eventuală susținere venită din partea PSD Tributul plătit PSD pentru susținerea mai mult sau mai puțin pe față va fi de la o zi la alta tot mai mare, populiștii vor lua avânt și vor secătui bugetul țării.: ” Reformele, și așa amânate, vor trece pe planul doi sau pur și simplu vor dispărea de pe agenda guvernamentală și parlamentară. Este timpul să ne trezim și să ne amintim că românii au votat Dreapta, au pariat pe dezvoltare și au vrut reformă. Avem datoria morală să nu le trădăm așteptările. PNL a impus un premier datorită alianței cu USR PLUS, căreia i-a promis un parteneriat corect, loialitate și sprijin.” a mai scris Diana Morar. 

Deputatul PNL și-a încheiat postarea cu un mesaj ferm: ” Este timpul să ne ținem de cuvânt și să fim oameni de onoare. #faraPSD”

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Criza politică a ajuns la apogeu după demisiile ministrilor USR-PLUS din guvern. Astfel, guvernul de coalitie PNL-UDMR a devenit un guvern minoritar fără sustinere parlamentară. Ba mai mult, prin înlocuirea ministrilor demisionari cu interimari de la PNL si UDMR, guvernul nu mai are prerogative depline pentru administrarea treburilor țării în prag de iarnă. De aceea, această criză guvernaentală trebuie solutionată cât mai urgent posibil. Există o singură solutie. Cei de la USR-PLUS au declarat că doresc să contiune guvernarea alături de PNL si UDMR, fără Florin Cîţu premier care prin deciziile nesăbuite este principalul responsabil de criza politică si guvernamentală. In aceste conditii este clar că Florin Cîţu nu mai poate rămâne premierul acestei coalitii de guvernare. Aritmetica parlamentară arată că in mod normal nu sunt posibile alte majorităti guvernamentale cât de cât compatibile. Prin urmare, există o singură cheie de iesire din impas si aceasta se află la Preşedintele Klaus Iohannis. Acesta urmează să cheme la masa discuţiilor liderii USR PLUS, să spună clar că s-a încheiat mandatul lui Florin Cîţu, si să caute un alt prim-ministru. De altfel, cei de la USR-PLUS au spus că există în PNL multi oameni cu experienţă politică si administrativă, care se bucură de o carieră de succes, enumerându-i pe Ilie Bolojan sau pe Emil Boc. Acestia insă nu s-au arătat interesati de propunere. Totusi presedintele Klaus Iohannis poate opta pentru numirea ca premier a generalului Nicolae Ciucă, mizand pe fermitatea acestuia de a ţine în frâu a acestei coaliţii în care există atât de multe contradicţii. Ba mai mult, Nicolae Ciucă are si experienţa necesară, întrucât a îndeplinit o vreme funcţia de premier interimar. Rămâne de văzut dacă presedintele Iohannis va găsi solutia salvatoare pentru iesirrea din criza politică pe care si el a provocat-o intr-o anumită măsură.

Lasă un comentariu