Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Premierul Cîțu i-a demis în această noapte pe secretarii de stat de la USR. Ordinele de eliberare din funcție au fost publicate în Monitorul Oficial

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Secretarii de stat ai USR-PLUS au fost demiși miercuri noaptea de premierul Florin Cîțu, iar ordinele de eliberare din funcție au fost publicate înainte de miezul nopții în Monitorul Oficial.

Este în vorba în primul lot de 26 de secretari și subsecretari de stat numiți în funcții din partea USR. Demiterea secretarilor de stat vine la două zile după ce miniștrii cabinetului au demisionat în bloc în frunte cu vicepremierul Dan Barna, în semn de protest după ce Cîțu a cerut presedintelui revocarea din funcție, fără avertisment, a ministrului justiției, Stelian Ion.

Este de așteptat ca după  secretarii și subsecretarii de stat premierul Câțu să îi demită mâine în ședința de guvern  pe prefecții și subprefecții numiți de USR, partid care a depus o moțiune de cenzură împreună cu AUR împotriva cabinetului său. Dacă moțiunea a cărui calendar este boicotat în Birourile Permanente reunite atât de PNL Cîțu cât si de PSD, nu va ajunge la vot final, premierul trebuie oricum să se prezinte în 45 de zile în Parlament să ceară un vot de încredere. Votul este însă după Congresul PNL, în care Florin Cîțu vrea să candideze pentru funcția de președinte din poziția de prim-ministru.

 

Ce mesaj le-a transmis Cioloș secretarilor de stat

Pe de altă parte co-presedintele USR-PLUS, Dacian Cioloș a scris  pe facebook un mesaj pentru demnitarii USR PLUS demiși sau care urmează să fie demiși de Cîțu: ”Nu e simplu, știu ce ați făcut în aceste luni, cu ce dedicare și speranțe v-ați început mandatele și de ce greutăți v-ați lovit. Știu și că nu v-a fost simplu să renunțați la alte angajamente pentru a intra într-o administrație care se opune reformelor și stilului nostru de lucru. Nu ați făcut nimic greșit! Dimpotrivă, sunteți victime ale unui prim-ministru care abuzează de o funcție pe care o ocupă și cu voturile noastre și cu care de ceva vreme nu se mai poate lucra în interesul cetățenilor. Credința mea este că nu peste mult timp el va fi cel care va lua o pauză de guvernare și voi veți face ce ați început cu profesionalism. Vă mulțumesc și sper să vă revăd la lucru cât mai repede în aceeași coaliție, dar cu un alt premier”, a mai scris Cioloș.

Share.

About Author

Lasă un comentariu