Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

ADI Deșeuri : ”nu depozitați în pubela galbenă recipiente de ulei, lapte si alte alimente fără să le spălați”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După ce a constatat că pubele galbene, destinate plasticului și metalului la sursă  conțin recipiente de plastic pline de ulei și alte resturi alimentare, conducerea ADI Deseuri a decis că e nevoie de campanie de informare care sa atraga atenția oamenilor ce pot și ce nu depozita în aceste pubele. Așa ca materiale de informare sub forma de colante vor fi lipite pe aceste pubele în tot județul.

Corpul de Control al A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud își începe activitatea printr-o acțiune de informare a cetățenilor cu privire la modul în care trebuie separate corect deșeurile reciclabile din plastic și metal la sursă. Pe pubelele galbene distribuite populației vor fi aplicate materiale de informare despre tipul de deșeuri reciclabile care trebuie să fie depuse în acest recipient. În următoarea perioadă vor fi aplicate aceste materiale informative pe toate cele 60.000 de pubele galbene din județ” transmite directorul ADI Deșeuri Cristian Niculae, într-o postare făcută pe pagina de facebook.

Ce se poate depozita în pubela galbenă? 

Materialele informative vor preciza  ce tipuri de deșeuri trebuie să fie depuse în pubela galbenă. Acestea sunt:

*PET-uri și ambalaje din plastic ale produselor cosmetice și ale detergenților;

*Folii și pungi din plastic;

*Doze din aluminiu, spray-uri cosmetice și alimentare;

*Conserve și alte recipiente din metal;

*Alte deșeuri din plastic și metal;

ADI Deșeuri atarge atenția si asupra stării recipientelor: ”Unul dintre cele mai importante aspecte referitoare la reciclare este ca deșeurile pe care le punem în pubela galbenă să fie curate pentru a crește gradul de valorificare al acestora. Astfel, pet-urile pentru ulei, caserolele cu grăsimi vegetale și animale sau recipienții produselor lactate NU trebuie depuse în pubela galbenă fără să fie spălate în prealabil. Dacă nu le spălăm, deșeurile reciclabile murdare le punem în pubela neagră.

Haideți să facem ordine și să le punem pe toate la locul lor!” este mesajul transmis de directorul ADI Deșeuri , Cristian Niculae.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu