Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Tibi Ușeriu ia startul duminică într-un ultramaraton în Alpi cu 31 de vârfuri montane. Turul Giganților este considerate unul dintre cele mai dure ultramaratoane din Europa

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tibi Ușeriu ia startul astăzi într-una dintre cele mai dure ultramaratoane din Europa, o cursă pe care a ratat-o de  ori până acum.  ”Tor de Geants”, ultramaratonul din Alpi înseamnă 330 de kilometri, cu  32 de vârfuri montane de urcat și maxim 150 de ore pentru a ajunge la finis/h

Înainte de startul care s-a dat în jurul amiezii de duminică Tibi a scris pe pagina sa de facebook ce înseamnă aceasta provocare de la Tor des Geants: ”E o competiție superbă, pe care am ratat-o de 3 ori din diverse motive. Nimic nu te învață mai multe decât o înfrângere. Teoria mea e că mereu trebuie să te întorci la locul traumei pentru a mai încerca o dată. Asta o să fac – o să dau tot ce am mai bun, încercând să frâng blestemul. Va fi frumos, va fi greu, va fi totul la limită. Dar no, “ușor poate oricine”.

Despre competiție scrie și prietenul ultramaratonistului, Alin Salvan, tot pe facebook: ”Este visul secret al oricărui ultramaratonist. De aia se și înscriu cu luni bune înainte peste 2000 de participanți. După selecție, iau startul în jur de 800. Doar cam 60% dintre ei reușesc să treacă linia de finiș. Nu vreau sa insist pe datele tehnice”. Alin Salvan explică și ce înseamnă în plan personal Turul Giganților pentru campionul de la Arctic Ultra: ”Ce înseamnă acestă cursă pentru Tibi, pe latura asta vreau să vorbesc! E o cursa specială, aparte pentru el! Cursă asta este coșmarul din care speră sa iasă zâmbind!

În cursa asta este foarte mult neprevăzut! Îl aşteaptă 32 vârfuri, lipsă de oxigen, pericole de tot felul, dureri variate şi în general un chin lent, tot mai intens pe măsură ce se va apropia linia de finiş. Şi, normal, pe undeva il aşteaptă şi elefanţii lui. Alături de vechii demoni! Am înțeles ca se strică vremea! Si Tibi funcționează cel mai bine la neprevăzut! La limita supraviețuirii! Tonusul este bun. L-am simțit foarte focusat si concentrat! E nerabdator sa ajunga la start. De pregatit este pregatit. Și mai stiu că nu-i place să lase lucrurile neterminate: ”Avem nevoie de eșec, de ratare, fiindcă cele mai importante lucruri de acolo le învățăm, nu din coronițe, premii și mângâieri pe creștet.”

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu