Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cum a ajuns Nușeniul la un pas de 6 la mia de locuitori, pragul de închidere a școlilor. Șapte comune din BN au incidența peste pragul de trei

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Comuna Nușeni e în topul incidenței cazurilor de Covid 19 din Bistrița-Năsăud cu 5,70 la mia de locuitori, raportate în prima zi de școală, în 13 septembrie.

A lipsit foarte puțin ca scolile din comună să nu deschidă luni anul scolar, iar intrarea intr-un scenariu online de cursuri e oricând posibilă. Dacă vineri incidența este peste 6, copiii din Nușeni vor face cursurile  în online.

Primarul comunei, Ioan Mureșan spune că scoala e pregatită si pentru o asemenea variata, dar încă speră că nu va fi cazul, pentru că mai mulți localnici cu Covid 19sunt în curs de vindecare. Cu totul în comună ar fi vreo 19 cazuri,  după informațiile transmise de DSP, iar virusul ar fi fost adus de familiile celor plecati in strainătate, care s-ar fi întors în vacanță. Unul dintre acesti pacienti, un bărbat de 50 de ani, mutat în  Spania cu familia, revenit doar pentru  vacanță  a și murit, după ce a făcut o formă gravă de Covid 19, boală pe care a dus-o pe picioare până în România. Potrivit primarului și alte persoane revenite din străinătate ar fi fost descoperite pozitive odata revenite în România.

În Nușeni, după trecerea pragului  de 4 la mie  au fost instituite încă de săptămâna trecută restricții de circulație în weekend după ora 20,00, iar programul magazinelor nu poate depăși ora 19,00. Locuitorii pot ieși din casă peste ora 20,00 doar cu declarații pe proprie raspunere si in situațiile bine reglementate.În comuna sunt interzise evenimentele iar barurile sunt închise. În aceeași situație, de peste 4 la mie este si comuna Șieu Măgheruș.

Șapte comune au depășit pragul de 3 la mia de locuitori 

Potrivit raportarilor din 14 septembrie 7 comune au depășit pragul de incidență de 3 la mia de locuitori. Municipiul Bistrița are deocamdata 2,80 iar comuna Miceștii de Câmpie 2,91

NUŞENI 5.70
ŞIEU-MĂGHERUŞ 4.84
LUNCA ILVEI 3.64
BUDACU DE JOS 3.56
NEGRILEŞTI 3.27
PARVA 3.13
MONOR 3.02
Share.

About Author

Lasă un comentariu