Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

UPDATE: La loc comanda cu prezentarea de marți a moțiunii lui Cîțu în fața PNL Bistrița-Năsăud. Era ultima zi permisă de statut

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

PNL Bistrița-Năsăud a convocat marți o ședință a consiliului județean de coordonare a partidului la Palatul Culturii în care urma să fie prezentată moțiunea de candidatură a premierului Florin Cîțu la conducerea PNL, în prezența unor susținători ai acestuia de la vârful PNL între care ministrul de interne Lucian Bode, europarlamentarul Rareș Bogdan si deputatul Robert Sighiartău.

Luni seara ministrul de interne a anunțat că agenda nu-i mai permite să ajungă  la Bistrița și potrivit unor surse din PNL, evenimentul urma sa se desfășoare marți de la ora 17,00 doar în prezența lui Rareș Bogdan si a secretarului general al PNL, bistrițeanul Robert Sighiartău, din partea echipei lui Florin Câțu. Marți însă nici Rareș Bogdan  n-a mai făcut deplasarea, iar Robert Sighiartău s-a dus la prezentarea moțiunii din județul Vâlcea. Pentru ca ieri a fost ultima zi la care statutul PNL a permis citirea și votul, motiunea lui Cîțu  ” România liberală” nu mai poate fi dezbătută oficial la Bistrița

Ședința structurii de conducerea a PNL Bistrița-Năsăud a avut totuși loc de la ora 17,00, însă cu o altă ordine de zi față de  cea programată inițial.

Share.

About Author

Un comentariu

 1. Motto:
  „Ești fără scrupul și măsură
  Când vrei să scapi de-un concurent.
  Iți fierbe sufletul de ură, –
  Dar n-ai talent.”
  (George Topârceanu – Catrene improvizate)
  Asta denotă că premierul Florin Cîțu împreună cu ciracii lui, după ce prin prin impostură si arogantă au provocat o sciziune in partid nu mai au curajul sa vină la Bistrița să-si citească moțiunea în competiţia internă pentru sefia PNL care se va decide la congresul din 25 septembrie. De altfel, motiunea premierului Florin Cîţu intitulată România Liberală este o insiruire superficială de fraze unele chiar fără noimă precum „Suntem în PNL pentru că suntem liberali” sau „Împreună decidem kilometrul zero al liberalismului”, ceea ce este o ineptie prin care anulează practic întreaga istorie a PNL – înfiinţat în 1875, anul care este adevăratul kilometru zero al liberalismului. În altă parte se constată o exprimare ce denotă fractură de logică: „Dacă timp de aproape 150 de ani dezvoltarea în România a fost centrată pe stat, iar cetăţeanul a fost dominat de stat, viziunea României Liberale se concentrează pe cetăţean şi pe comunităţile locale”. Păi dacă Florin Cîţu critică 150 de ani de politică liberală centrată pe stat, în timp ce el doreşte să facă politică axată pe cetăţean şi comunităţile locale, el sterge cu buretele si peste întreaga activitate depusă de familia Brătianu in modernizarea României.
  Dar cel mai grav este că moţiunea „România Liberală” a lui Florin Cîţu mizează pe o guvernare în care întreaga putere politică să fie deţinută de PNL, ceea ce este o utopie. Asa se explică si nesăbiunta premierului care a dus la ruperea coalitiei de guvernare a fortelor de dreapta PNL-USR-UDMR, aruncând țara într-o criză politică suprapusă peste o criză sanitară generată de valul 4 al pandemiei COVID-19.

Lasă un comentariu