Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

O comună din Bistrița-Năsăud a trecut de pragul incidenței de 6 la mia de locuitori. Este exact pragul la care certificatul verde nu se mai aplică

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O comună din Bistrița-Năsăud a trecut duminică de pragul critic de 6 la mia de locuitori. Este vorba de comuna Negrilești pentru care s-a raportat o rată de infectare de 6,13 la mie.

La un asemenea prag se vor închide baruri, restaurante, cafenele, sali de jocuri de noroc, fără a mai valabil certificatul verde, cel care va intra de mâine în vigoare, însă numai pentru UAT-uri în care incidența este cuprinsă între 3 si 6 la mia de locuitori. CJSU BN are la dispoziție 48 de ore pentru a lua o decizie si cel mai probabil aceasta va fi luată luni pentru marți  și va ține cont de incidența raportată mâine.

La o asemenea incidență și școlile trec în online, însă măsura pentru scoli se ia saptămânal în ziua de vineri pentru săptămâna următoare. Vinerea trecuta nicio comună nu trecuse de pragul de 6 la mie, asa că toate scolile din judet deschid luni, 20 septembrie in format fizic.

Trei comune peste incidența de 5, una peste 6, trei peste 4. 

În clasamentul incidenței acolo unde Nușeniul s-a oprit de o saptamana la 5,70 , Budacu de Jos a trecut de 5,63, în timp ce Sieu Măgherus de 5,05 si risca sa ajunga in situația de a depasu pragul critic de când se aplica interdicțiile. Bistrița avea duminica incidenta de 3,78 la mie, Judetul este pe locul 4 în țară în ceea ce priveste incidența si are 2,51 la mie, după Satu Mare care a depasit 3, Ilfov 2,93 si Timiș, 2,57. În județ au fost îregistrate duminică 63 de cazuri noi de Covid 19. 

Localitatile din BN cu incidență peste 3 la mie în 19 septembrie:

UAT Rata de infectare
NEGRILEŞTI 6.13
NUŞENI 5.70
BUDACU DE JOS 5.63
ŞIEU-MĂGHERUŞ 5.05
LUNCA ILVEI 4.56
CHIUZA 4.44
MATEI 4.07
MUNICIPIUL BISTRIŢA 3.78
TÂRLIŞUA 3.70
TEACA 3.34
ŞIEU 2.76
PARVA 3.13
ŞIEU-ODORHEI 3.06
MONOR 3.02

 

Share.

About Author

2 comentarii

  1. Comuna Negrilesti nu are reguli pentru ca primarul nu face nimic.Nu se respecta nimic,nici o regula.Nu am văzut în Negrilesti nici un cetățean cu masca,nici măcar primarul în primărie nu poarta.Nu poarta nici salariații nici cetățenii conform legii.Medicul de familie nu are nici o activitate de prevenție.Poate acel organism care va lua masuri va verifica și implementarea lor.Domnilor din structurile care răspundeți de problema faceti-va treaba,nu luați bani degeaba.Iesiti în public numai la partea pozitiva ,când e gra ca nu ați făcut nimic tăceți. De ce?

    • Îmi spui și mie in ce localitate se mai poartă mască, in ce localitate se mai fac activități de prevenție. S-au te-ai trezit așa ,, erou” oare sa fie coincidență că hop a apărut exact după începerea școlii ? Nu cred. Pe chestia asta cineva își umple buzunarele.

Lasă un comentariu