Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Atenționare ADI Deșeuri: dacă nu colectați corect în pubela galbenă, riscați să rămâneți cu gunoiul neridicat

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Una din prioritățile noului Corp de Control al A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud va fi verificarea modului în care se face separarea corectă a deșeurilor la sursă și predarea lor în recipienții corespunzători fiecărei fracții operatorului de colectare – Supercom, atrage atenția într-o postare pe facebook directorul ADI Deșeuri Cristian Niculae.

Noul corp de control urmează să treacă la verificarea amănunțită a pubelelor galbene pentru fracția plastic-metal și a celor negre destinate fracției reziduale, în zonele de case din județ, monitorizarea platformelor semi-îngropate de colectare din zonele de blocuri și din zonele de case, verificarea modului de colectare a deșeurilor de către operatorul de salubritate Supercom SA, verificarea modului de tratare și depozitare a deșeurilor de către operatorul Vitalia, verificarea agenților economici în ceea ce privește colectarea selectivă și gestionarea deșeurilor conform prevederilor legii.

Directorul ADI Deșeuri scrie și că în urma acțiunilor de informare ale Corpul de Control al A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud, care au inclus montarea de afișaj cu instrucțiuni de colectare a deșeurilor aceștia au observat că multe pubele galbene conțineau deșeuri care nu aveau ce căuta la fracția plastic-metal, dar și deșeuri provenite din construcții ori deșeuri reciclabile murdare. Tot în pubele destinate plasticului și fracțiilor de metal inspectorii au găsit deșeu provenit din sacul de aspirator; deșeuri din material textil, măști sanitare folosite sau chiar deșeuri provenite din alimente;

”Dacă cetățenii județului Bistrița-Năsăud nu vor selecta separat corect deșeurile reciclabile, pubelele neconforme nu vor mai fi ridicate de către operatorul de salubritate Supercom până ce aceste deșeuri nu vor fi separate corect de utilizatori, iar dacă situația persistă se va ajunge și la amenzi pentru cei care nu respectă legislația română în privința deșeurilor” atrage atenția Cristian Niculae.

”Cu toții trebuie să facem eforturi pentru a colecta separat corect deșeurile pentru a proteja mediul înconjurător și pentru a avea un județ curat. Haideți să le punem pe toate la locul lor.” este meajul transmis de managerul ADI.

Share.

Lasă un comentariu