Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cum arată lista lui Cîțu, echipa cu care vrea să conducă PNL dacă va cîștiga. Robert Sighiartău ar prinde doar poziția de vicepreședinte

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Robert Sighiartău nu va mai fi secretar general al PNL chiar  dacă Florin Cîțu va cîștiga alegerile din 25 septembrie pentru funcția de președinte al PNL.  În echipa lui Cîțu funcția de secretar general, ocupată în prezent  de deputatul de Bistrița-Năsăud, cea considerată a fi a doua poziție din partid va fi cel mai probabil ocupată de actualul ministru al Finanțelor, Dan Vâlceanu, un apropiat al actualului premier.

De altfel funcția de secretar general, conform statutului PNL este una semi-aleasă, pentru că singurul care poate face propunerea este președintele partidului, fiind supusă ulterior unui vot restrâns doar în Biroul Executiv  Național.

Biroul Executiv Național este însă o structură aleasă, cu patru prim-vicepreședinți și nu mai puțin de 24 de vicepreședinți, plus membri, din care fac parte ca membri de drept și președinții organizațiilor de tineret, femei, seniori, etc., iar din Biroul Permanent Național, structura extinsă fac parte și presedinții organizațiilor județene. Actualul secretar general Robert Sighiartău e în carți în echipa lui Cîțu doar pentru una din multele funcții de vicepresedinte. Potrivit ziare.com cei patru  prim-vicepreședinți ai partidului ar urma să fie: Iulian Dumitrescu, Rareș Bogdan, Gheorghe Flutur, presedintele Consiliului Județean Suceava și actualul ministru de interne, Lucian Bode,  presedintele organizației PNL Sălaj. Dacă Sighiartău e pe lista celor 24 potențiali vicepreședinți, însă fără atribuții specifice, ]n schimb  Raluca Turcan, primvicepresedinte al PNL în prezent, nu e nici m[car pe lista extinsă a noii echipe, deși a fost unul dintre cei mai înfocați susținători a lui Câțu. La Congresul din 25 septembrie, cel cu 5000 de delegați nu vor vota  decât funcția de președinte PNL, restul funcțiilor urmând să fie alese într-o altă reuniune, de data aceasta  a Consiliului Național PNL, o structură cu 2000 de delegați, programată pentru duminică, după congres.

Din lista echipei lui Citu mai fac parte ministrul apărării Nicolae Ciucă, Alin Tișe – presedintele CJ Cluj, europarlamentarul Cristian Bușoi,, ministrul Sorin Câmpeanu , europarlamentarul Gheorghe Falcă, fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, fostul ministru al educatiei,Monica  Anisie, senatorul Alina Ghorghiu, fostul ministru de interne Marcel Vela, toți pentru funcțiile de vicepreședinți, 24 la număr.

Din organizația Bistrița-Năsăud, însă din partea echipei Orban vor candida deputatul Diana Morar la presedinția Comisiei de Arbitraj, iar presedintele judetean Ioan Turc candideaza pentru poziția de membru al Biroului Executiv Național.

Share.

About Author

Lasă un comentariu