Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Surpriză în alegerile pentru președinția USR-PLUS : Dacian Cioloș a cîștigat primul tur la 2,1 procente diferență de Dan Barna. Urmeaza al doilea tur

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dacian Cioloș a câștigat turul 1 al alegerilor pentru prima funcție din USR-PLUS după 7 zile în care membrii cu drept de vot al USR-ului fuzionat au votat online. Pentru deciderea președintelui este nevoie însă de turul al doilea, un tur în care Dacian Cioloș a rămas în competiție cu Dan Barna, iar pe cei doi îi separa doar 2,1 procente.

Rezultatul votul de astăzi este o surpriză, pentru că Dan Barna era considerat favorit în competiție. Cei doi, Dacian Cioloș și Dan Barna se vor lupta pentru o parte consistentă din cele 3300 de voturi, reprezentând 10,1% obținute de al 3-lea candidat, senatorul Irineu Darău.

Potrivit purtătorului de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu din cei 44100 de membrii USR cu drept de vot au votat 32815 în cele 9 zile cât a dura votul online.  Pentru  Dacian Ciolos au votat 15111, adică 46 % din voturile exprimate, pentru Barna 43, 9 %, adică 14400 iar pentru Irinel Darau, senator, 10,1 %, adică 3300 voturi. Pentru ca alegerile sa fie validate după un tur de scrutin era nevoia ca unul din candidați să obțină  50% plus 1 din voturi.   Pentru turul 2 votul se reia vineri, iar alegerile trebuie tranșate înaintea Congresului programat în 2-3 ctombrie, atunci când se vor alege celelalte funcții din Biroul Național.

Într-o declarație făcută imediat după anunțarea rezultatului Dan Barna a declarat ca alegerile arata ca partidul e viu și că ambii candidați se vor lupta pentru a lua cât mai multe din voturile celui de-al 3 le-a candidat: ” suspansul merge mai departe” a declarat Barna.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu