Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Patronul unei firme de transporturi din Năsăud prins într-un scenariu de coșmar: fiul i-a fost răpit de mafia albaneza din Spania care a cerut o rascumparare uriasă. La mijloc, un transport pierdut de droguri

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Întâmplările recente din viața unei familii din Năsăud bate orice scenariu de film de acțiune. Fiul familiei, un tânăr de 28 de ani a fost răpit de lângă tatăl său, patron al unei firme de transporturi, de traficanți de droguri albanezi în Spania și ținut în captivitate mai bine de două săptămâni. Albanezii i-au cerut năsăudeanului în schimbul fiului 750 000 de euro, echivalentul prețului unui transport de droguri rătăcit transportat de unul din tirurile firmei patronate de acesta.

Tânărul a fost răpit la mijlocul lunii august în Spania, unde fiul si tatăl au ajuns în căutarea unui tir al firmei plecat în cursa și găsit abandonat pe marginea unui drum din Peninsula Iberică. Tirul  transporta 300 de kilograme de droguri, fusese încărcat în Valencia în luna iulie și o parte din încărcătura s-ar fi rătăcit pe drum, așa ca albanezii, care lucrasera mână în mână cu șoferii care au făcut transportul  au decis sa-l rapeasca până primesc banii pe fiul patronului: ”Ajuns acolo, (nn cei doi) s-ar fi întâlnit cu 3 bărbați, de origine albaneză, care l-ar fi reținut pe fiul acestuia, întrucât unul dintre șoferii care lucra la firmă ar fi trebuit să transporte, din Spania în Italia, 300 de kilograme de droguri, care nu ar fi ajuns la destinație. Totodată, în schimbul fiului, i s-ar fi solicitat 750.000 de euro, banii reprezentând contravaloarea drogurilor. La data de 17 august, bărbatul a sesizat evenimentele către autoritățile române.” este filmul poveștii relatat într-un comunicat de presă de IPJ Bistrița-Năsăud.

La mai bine de 2 saptamani de la răpirea tânărului trupele speciale spaniole au reușit să-l găsească și să-l elibereze pe român, care a ajuns aînapoi acasa in 1 septembrie. Acesta era rănit în urma agresiunilor suferite în captivitate: ”În urma schimbului de informații dintre polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud și polițiști din cadrul Poliției Naționale din Spania – Unitatea de Răpiri Madrid, prin intermediul atașaților de afaceri interne și în urma unor acțiuni de amploare, la data de 30 august a.c., un bărbat, cetățean român, de 28 de ani, victimă a infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, a fost depistat, eliberat și luat în custodie de autoritățile spaniole, fiind repatriat la data de 1 septembrie a.c” informeaza IPJ..

În tot acest interval  polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, împreună cu  procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud, în colaborare cu polițiștii spanioli fac cercetări, într-un dosar pentru  infracțiunile de trafic de droguri și lipsire de libertate în mod ilegal. Ei vor sa afle și dacă patronul si fiul său au fost implicati în vreun fel în transportul de droguri,, sau responsabili sunt doar șoferii firmei. Doi dintre șoferi au fost deja reținuți de autoritățile spaniole, iar un al treilea sofer a fost depistat la domiciliul său din Bistrița, cu cateva zile inainte de acțiunea de eliberare a tânărului:

Din anchetă a reieșit că, la începutul lunii august, un bărbat din Năsăud, administratorul unei societăți de transport internațional, s-ar fi deplasat în Spania, împreună cu fiul lui, de 28 de ani, pentru a rezolva unele neînțelegeri în legătură cu un transport.  Din investigațiile efectuate, a mai reieșit faptul că, anterior datei de 4 august a.c., un bărbat, de 49 de ani, șofer la societatea de transport, ar fi primit, în timp ce se afla pe teritoriul Spaniei, 700 de kilograme de cannabis, pe care ar fi trebuit să le transporte în Italia și Germania. Încărcarea drogurilor în autovehicul s-ar fi făcut în zona Valencia-Alicante, iar acesta ar fi transportat drogurile până în localitatea Medinia-Spania, unde ar fi predat 300 de kilograme de droguri unui alt șofer, de la aceeași firmă de transport, un bărbat, de 42 de ani. Acesta le-ar fi încărcat, pentru a le transporta în Italia, însă vehiculul a fost găsit abandonat, în Medina, iar drogurile nu au mai fost găsite. Diferența de 400 de kg ar fi fost transportată, în Germania, de bărbatul de 49 de ani.La data de 24 august a.c., bărbatul de 42 de ani a fost depistat în municipiul Bistrița. La locuințele lui, au fost efectuate 2 percheziții, fiind descoperite și ridicate, în vederea cercetărilor, trei telefoane mobile, 6 cartele SIM, 400 de euro, 1.650 de lei, un dispozitiv GPS, un laptop și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie. De asemenea, bărbatul de 49 de ani și un alt bărbat, de 42 de ani, ambii cetățeni români, au fost arestați de autoritățile spaniole.

Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii stări de fapt, în cadrul unui dosar penal, cu privire la infracțiunile de lipsire de libertate în mod ilegal, introducere în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc” transmite IPJ.

Share.

About Author

Lasă un comentariu