Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ce spune Dacian Cioloș după anunțul președintelui Iohannis că l-a desemnat premier. Ce dialog a avut pe facebook cu liderul AUR dar și ce replică a dat premierul demis, Florin Cîțu?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Presedintele Klaus iohannis l-a desemnat în această după amiază pe Dacian Cioloș, noul președinte USR drept candidat pentru funcția de premier după negocierile de astăzi de la Cotroceni cu partidele politice. În aceasta seara USR decide strategia, pentru că Dacian Cioloș are la dispoziție 10 zile pentru a veni cu o majoritate si o formulă de guvern. Reacțiile din zona conducerii PNL nu sunt încurajatoare, iar cei de la PSD susțin că e primul pas spre anticipate.

Premierul desemnat, Dacian Cioloș a scris imediat după anunțul presedintelui Iohannis : ”Președintele Klaus Iohannis mi-a cerut în această seară să formez un nou guvern. Este o onoare și o mare responsabilitate pentru care suntem pregătiți, așa cum am și anunțat încă de la plecarea USR din guvern. Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării și să pornim negocierile cu celelalte partide. Obiectivul nostru este să scoatem România din criză și pentru asta e nevoie de multă responsabilitate din partea tuturor forțelor politice. Vom avea o ședință de Birou Național pentru stabilirea echipei de negocieri și a mandatului de a forma cât mai rapid un guvern.Liniile principale sunt gestionarea pandemiei, explozia prețurilor la energie și reformele din PNRR” a scris Dacian Cioloș pe facebook.

Dan Barna, fostul vicepremier si vicepresedinte USR  a declarat în aceasta seara că partidul său va începe imediat negocieri cu PNL și UDMR si ca scenariul de la care pornesc este continuarae coaliției de Guvernare. Cred ca presedintele Iohannis a fost foarte înțelept atunci când a ales să deblocheze situația desemnându-l pe Dacian Cioloș” a spus Barna.
Cîțu: USR are posibilitatea să negocieze cu partidele cu care au votat moțiunea
Pe de altă parte premierul demis, Florin Câțu, presedintele PNL a replicat, tot pe facebook la vestea desemnării lui Cioloș: ”Am luat act de desemnarea făcută de președintele Klaus Iohannis. De astăzi, responsabilitatea lui Dacian Cioloș, ca premier desemnat, este una imensă. Are acum posibilitatea să negocieze cu partidele care au susținut moțiunea de cenzură (PSD și AUR), pentru a forma majoritatea necesară învestirii unui guvern stabil. PNL va discuta cu domnul Cioloș, după ce acesta va găsi soluția unei majorități împreună cu aliații săi de la moțiunea de cenzură, PSD și AUR. Mâine PNL va discuta situația politică la zi într-o ședință BPN” a scris Cîțu. De cealalta parte Marcel Ciolacu, presedintele PSD a replicat la vestea desemnării: ” e un semn ca ne îndreptăm spre anticipate”.
Dialog spumos pe facebook Cioloș-lider AUR
Pe pagina de facebook a lui Dacian Cioloș, sub postarea referitoare la desemnare, a intervenit deputatul  George Simion, unul din liderii AUR a scris: ”Dar cine crezi că te votează? :)))” la care Cioloș a răspuns: ”Toți cei care nu sunt iresponsabili”:

Autor

Dacian Cioloş

George Simion Toți cei care nu sunt iresponsabili”
Share.

About Author

Lasă un comentariu